Šta sve jake emotivne veze imaju zajedničko?

Već duže od decenije dr Hasani Pettiford, poznati američki autor i TV lice, dobitnik brojnih nagrada, prepoznat je kao autoritet kada su u pitanju ljudska seksualnost,  međuljudski odnosi i samorazvoj. Hasani je imao direktan uticaj na živote mnogih svojih klijenata, a njegova misija je promjena načina na koje se muškarci i žene odnose jedni prema drugima. U toku svoje misije Hasani pomaže partnerima da ostvare zdravije, snažnije i ispunjenije odnose.

Šta sve jake emotivne veze imaju zajedničko?

Dr Pettiford kaže da sve srećne emotivne veze imaju 7 zajedničkih karakteristika:

1. Uspješno komuniciranje uz pomoć “jezika ljubavi”
Pettiford objašnjava da je “jezik ljubavi” trenutno jedna od najpolularnijih tema. U osnovi, “jezik ljubavi” ima 5 dimenzija:
1. afirmativne riječi – riječi koje koristite kada svom partneru želite da izrazite ljubav;
2. kvalitetno vrijeme – vrijeme koje partneri provedu u međusobnom komuniciranju;
3. mali znaci pažnje – sve ono što učinite za svog partnera, a za što znate da mu znači, na primjer, kuvanje omiljenog jela;
4. fizički dodir – svi oni dodiri koji čine da se partner dobro osjeća, pri tom ti dodiri uopšte ne moraju biti seksualni;
5. darivanje

2. Ispunjavanje emotivnih potreba partnera
Možete smatrati da ste ispunili emotivne potrebe svog partnera kada odvojite vrijeme da u potpunosti razumijete šta je ono što čini da se vaš partner osjeća voljenim. “Imam doktorat iz poznavanja moje supruge Danijele”, kaže dr Pettiford

3.Kompatibilnost
Ovo podrazumijeva razumijevanje i otkrivanje razlika i pronalaženje zajedničkih interesovanja. Muškarci i žene su različiti. Prihvatanje partnera onakvog kakav jeste treba da bude obostrano. Na taj način zajednički ćete pronaći smisao života.

4. Zjedničko učešće u rekreativnim aktivnostima 
Srećni parovipronalaze rekreativne aktivnosti u kojima oboje uživaju i na taj način dodatno učvršćavaju emotivnu vezu.

5. Efikasna komunikacija
“U emotivne veze često ulazimo sa slojevitim namazima naše prošlosti”, kaže Pettiford. Partner svakog dana treba da “uviđa” svog partnera. Od izuzetne je važnosti da se oboje osjećate slobodni da kažete ono što mislite, da otvoreno govorite o svojim osjećanjima i da imate povjerenje da jedno drugom možete da kažete i šta želite i šta ne želite.

6. Druženje sa drugim srećnim parovima. 
Pettiford preporučuje da pronađete svoje “bračne mentore”, odnosno parove koji imaju funkcionalnu vezu i na koje možete da se ugledate.

7. Veza se definiše kao RAD!
Nijedan uspjeh ne dolazi bez zalaganja i teškog rada pa je takav slučaj i sa emotivnim vezama. Veze u kojima oba partnera ulažu sebe, i na to gledaju kao prioritet, imaju mnogo veće šanse da opstanu i vremenom jačaju, umjesto da slabe.


Knoworthy.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.