Ova riječ narušava harmoniju u vezi!

Postoje mnoge riječi koje ne bi trebalo da izgovarate u vezi, ali ima jednu za koju se može reći da je nekako glavna.

Ova riječ narušava harmoniju u vezi!

Radi se o riječi "Treba". Čak i u konstruktivnom smislu, u kojem je cilj da poboljšate vaš odnos, ova riječ zvuči kao zapovijedanje. Drugim riječima, u gotovo svim situacijama, ta riječ za partnera može imati simbol neuspjeha.

Upravo sa takvim riječima, koje stvaraju osjećaj naređivanja i koje ostavljaju utisak kao da su upućene protiv partnera, započinju problemi. "Trebalo bi da" zapravo stvara osjećaj kod partnera kao da nije dovoljno dobar za vas.

"Izbjegavajte riječi kojim ćete postići da se vaš partner osjeća nedovoljno dobro i manje vrijedno. Tako nećete ništa postići. Umjesto toga, poigrajte se riječima: recite ono što iskreno mislite, ali to izgovorite na pozitivan i djelotvoran način", otkrivaju stručnjaci.

Možda bi trebalo da razmislite o tome da tu nespretnu riječ zamijenite nekom drugom ili sklopom drugih riječi: tako ćete i dalje moći da prenesete željenu poruku, ali nećete ostaviti tako loš osjećaj. Pokušajte sa "Voljela bih kada bismo malo više izlazili" ili “Stvarno smatram da nije u redu to što…”

Primjećujete li razliku?

 

cosmopolitan.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.