Još jedno Sunčano druženje - Dan Sunca 2012.

Još jedno Sunčano druženje - Dan Sunca 2012.

U subotu, 22. septembra, u podgoričkom šoping molu Delta City, u organizaciji agencije Incognito, biće održana šesta po redu dječija manifestacija Dan Sunca. Mališani će, u toku još jednog sunčanog druženja, imati priliku da se dobro zabave, nešto novo nauče i osvoje lijepe poklone.

Manifestacija DAN SUNCA trajaće od 10 do 20 časova, a program će i ove godine imati tri cjeline. Prva cjelina, koja počinje u 10h i traje do 13h, rezervisana je za kreativno-edukativne radionice u okviru kojih će djeca na zabavan i interaktivan način steći nova znanja i dobiti diplome i poklone kao nagradu za uloženi trud. U okviru radionica, posebno osmišljenih za ovu priliku, sa djecom će raditi predstavnici nevladinih organizacija: Djeca prije svega, Pružite nam šansu, Ekološki pokret Ozon, Udruženje Roditelji, zatim redakcija portala Žena Sam Ja, kreativni studio Abeceda, vajarka Nada Kažić i predstavnici oftamološke ordinacije Jovović.

Sportsko-zabavni segment programa započeće u 12:30h kada će se, po prvi put u Crnoj Gori, održati Sunčana Pufies Puzijada– takmičenje u puzanju beba. Pravo učešća na prvoj crnogorskoj puzijadi imaju bebe koje još uvijek nisu prohodale, a prijavljivanje je vršeno putem facebook stranice Dan Sunca i putem maila. U prvoj crnogorskoj puzijadi ukupno će učestvovati 72 takmičara, koji će biti svrstani u 12 takmičarskih grupa, u zavisnosti od uzrasta, a njihov zadatak će biti da za što kraće vrijeme prepuze stazu dužine tri metra. Svi učesnici dobiće Pufies poklone i diplome za učešće.

Nastavak sportsko-zabavnog programa biće u duhu proteklih Ljetnjih olimpijskih igara. Djeca predškolskog uzrasta i mlađih razreda osnovne škole moći će od 13:30 časova da učestvuju u raznoraznim sportskim igrarijama u okviru Sunčane Sportijade. Popularni dječiji animator Žarko Žabac će se potruditi da sva djeca koja budu učestvovala na najljepši način dožive moto olimpijskih igara: brže, više, jače. Pobjednici Sunčane Sportijade će biti nagrađeni diplomama i poklon paketima. Među učesnicima će biti i djeca iz predškolskih ustanova iz Bara, Budve i Podgorice. U okviru Sunčane Sportijade održaće se i prateći sadržaji za koje će se pobrinuti Plesni klub Matriks i Teniski klub Eminent.

Popodnevni kolažni program manifestacije će trajati od 17 do 20 časova i započeće interaktivnim zabavno-muzičkim programom u izvođenju glumca Davora Dragojevića i Kulturnog Centra Bjuti iz Podgorice. Zatim će uslijediti interaktivna lutkarska predstava za djecu „Ivica i Marica spašavaju prirodu”, u izvođenju Edukativnog teatra Škatula iz Herceg Novog. Nastavak programa biće posvećen uspomeni na crnogorskog pisca za djecu Dragana Radulovića. Dječiji hor „Zvjezdice” i mali recitatori iz podgoričkih osnovnih škola i Zavoda za profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine napraviće muzičko-recitatorski osvrt na stvaralaštvo ovog pisca. Na samom kraju Sunčanog druženja hor “Zvjezdice” će održati mini koncert sa svojim repertoarom.

Organizatori pozivaju sve drugare i njihove roditelje da u subotu, 22. septembra dođu u Delta City na još jedno sunčano druženje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.