Šta se krije iza rastuće popularnosti kolagen stimulator tretmana?

Veliki broj antiage tretmana govori nam samo jedno, zahtjev da se mladost „produži“ je prisutan svuda širom svijeta i kod svih. Žene, muškarci, mladi, stariji, svi žele da se podmlade ili da očuvaju svoj mlad lik i svježu kožu što duže je to moguće. Osnov borbe za lijepu, mladu i zdravu kožu bi trebalo da bude adekvatna njega. Njega prilagođena tipu i stanju kože, koja se sporovodi uredno svakog dana, čini da se već u samom startu starenje odloži. Nakon toga dolaze klasični, kozmetički tretmani, a na to se nadovezuju neinvazivne i invazivne metode.

Šta se krije iza rastuće popularnosti kolagen stimulator tretmana?

Jedna od sve popularnijih neinvazivnih metoda podmlađivanja jeste kolagen stimulator tretman. Dostupan je u savremenim, specijalističkim ordinacijama, koje nude usluge plastične hirurgije i estetske medicine.

Kolagen stimulator je neinvazivni metod kojim se postižu ozbiljni rezultati, a glavni rezultat je svjež, podmlađen, ali, što je najbitnije, i dalje prirodan izgled.

Šta je kolagen stimulator?

Tretman tokom kojeg se u kožu lica aplikuje, mikroiglama, kalcijum hidroksiapatit, ima za svrhu podsticanje proizvodnje prirodnog kolagena koji pruža mlađi izgled.

Kolagen se prirodno pri kraju treće decenije života smanjuje, pa iz godine u godinu se proizvodi u manjim procentima, zbog čega koža gubi svoju jedrinu, tonus kože opada, postepeno nestaje svježina, a pojavljuju se ujedno bore i brazde. Kolagen stimulator sve to sprečava pojačanom stimulacijom proizvodnje kolagena.

Svojstvo kalcijum hidroksiapatita je takvo da on ne vezuje vodu za sebe, zbog čega direktno utiče na proizvodnju kolagena, što u stvari i izaziva instant osvježeno i podmlađeno lice, daje vidljive rezultate domah nakon završavanja tretmana, ali i rezultate koji su dugo vidljivi i održivi. Uz sve to, koža jeste osvježena, bore su ublažene, lice podmlađeno, ali ne postoji povećanje volumena kao kod brojnih antiage tretmana, što u stvari i čini da je kolagen stimulator sve popularniji, jer daje potpunu prirodnost u izgledu.

Kako tretman izgleda?

Već smo napomenuli da je najvažnije, kada poželite da nešto menjate u svom izgledu, pronađete centar/ordinaciju u kojoj ćete to raditi, sa najboljim uslovima i sa najstručnijim osobljem. Nakon toga sve ide mnogo lakše, smirenije i bezbjedno, do dobijanja željenog izgleda i željenih rezultata.

Tretman kolagen stimulator započinje dezinfekcijom kože, nakon čega se na kožu aplikuje anestetik krema kako se ubodi iglicama ne bi osjetili. Čim krema započne svoje djelovanje, mikroiglama se ubacuje kalcijum hidroksiapatit, a aplikacija traje nekoliko minuta. S tim je zavšren i tretman.

Nakon tretmana

Nakon tretmana je moguće da se jave blagi otoci i crvenilo, manje iritacije, ali brzo prolaze i nije potrebna bilo kakva zabrinutost. Možete se odmah vratiti većini svojih svakodnevnih obaveza. Ono što nije preporučljivo u prvih 24 sata jeste fizička aktivnost, trčanje, treniranje, pa to odložite za dan, dva kasnije. Bitno je da se u prvih sedam dana ne izlažete suncu, bez ikakvog sunčanja, a da svakako nanosite kreme sa najvišim faktorima zaštite od UV zračenja.

Ove kreme je važno koristiti i inače, tokom cijele godine, jer osim čuvanja zdravlja, obezbjeđuju konstantu antiejdž njegu i sprečavaju negativne uticaje sunčevih zraka.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.