Uklonite podočnjake uz pomoć žalfije i peršuna

Ukoliko nisu uslovljeni zdravstevnim problemima, lako možete da ih "izbrišete" sledećim narodnim ljekovima.

Uklonite podočnjake uz pomoć žalfije i peršuna

Muče vas podočnjaci? Ukoliko nisu uslovljeni zdravstevnim problemima, već umorom zbog nespavanja, strastvenog konzumiranja cigareta ili dugog sjedenja za računarom, lako možete da ih "izbrišete" sledećim narodnim ljekovima.

Recept I

Kašičicu listova žalfije prelijte sa pola čaše vrele vode. Ostavite poklopljeno 10 do 15 minuta, onda procijedite, polovinu ohladite, a ostatak zagrijete. Na kapke, neposredno pred spavanje, naizmjenično stavljajte obloge natopljene toplim i hladnim čajem. Dok primjenjujete ovu "terapiju" izbjegavajte upotrebu soli.

Recept II

Obloge od peršuna takođe efikasno uklanjaju podočnjake i otok kapaka. Isjeckano lišće direktno stavite na kapke, pokrijte vlažnim tupferom od vate i držite 15 minuta. Možete da napravite i smjesu od 2 kašičice kisjele pavlake i kašičice izgnječenih listova peršuna. Masku stavite na cijelo lice i držite 20 do 30 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.