Upotrebite iskorišćene vrećice čaja na 10 čarobnih načina

Na ljekovitost najfinijih napitaka pripremljenih od čudotvornih listića itekako smo dobro upućeni, ali zanimljivo je kako iskorišćene vrećice čaja mogu odlično poslužiti u potpuno neočekivanim situacijama u domaćinstvu i olakšavanju boli. Osim toga, najdjelotvorniji učinak čaja je, kako tvrde kineski doktori, stavljanje vrećica u jastuk, što pomaže da se budimo čiste glave i brže mislimo. Otkrijte na koje još načine iskorišćenu vrećicu čaja možete pametno iskoristiti prije bacanja.

Upotrebite iskorišćene vrećice čaja na 10 čarobnih načina

1. Ublažite naotečene podočnjake i crvenilo

Iskorišćenu vrećicu čaja namočite u hladnoj vodi, iscijedite i stavite kao obloge na očne kapke. Čaj djeluje umirujuće na kožu, uklanja otočenost podočnjaka i smiruje crvenilo očiju nakon napornog radnog dana.

2. Uklonite akne
Vrećicu čaja ostavite u hladnoj vodi par minuta i potom je stavite na mjesto upale. Umirujuća svojstva čaja brzo i efikasno će djelovati na bolno područje i barem trenutno smiriti aknu.

3. Umirite bolne ranice u ustima
U toploj vodi natopite vrećicu čaja i neocijeđenu je stavite na bolno područje u ustima. Ljekovita svojstva koje imaju listići čaja djelovaće antiseptički i umirujuće na bolno područje. Ovo takođe može biti od pomoći ukoliko imate problema sa osjetljivim desnima.

4. Ublažite zubobolju
Čaj sadržava tanine koji mogu ublažiti bol. Zamrznite vrećicu crnog ili zelenog čaja, stavite na bolni zub i držite nekoliko minuta, ponovite isto dok se bol ne smiri.

5. Uklonite mrlje u WC šolji
Tamne nakupine na dnu šolje možete riješiti ako iskorišćene vrećice čaja jednostavno ubacite da odstoje nekoliko minuta. Ako se radi o tvrdokornom talogu postupak je potrebno ponoviti najmanje tri puta u toku dana.

6. Nahranite biljke
Gnojivu koje koristite za poboljšanje rasta biljki dodajte sadržaj nekoliko vrećica čaja, dobro izmiješajte i koristite za hranjenje biljki. Osim toga, kako bi što duže održali vlažnost zemlje u saksijama vrećice čaja namočite u vodi i posložite ih oko stabljike. Ovo je izvrstan način da sačuvate biljke u životu kada ste na nekoliko dana odsutni od kuće.

7. Marinirajte meso
Kod pripreme roštilja meso je važno marinirati jer inače postane tvrdo i suvo, a uz pomoć nekoliko vrećica čaja lako ga možete omekšati. Sadržaj vrećice naspite u mješavinu marinade i u njoj držite meso 2-3 sata. Čaj će mesu podariti poseban ukus i održaće ga svježim.

8. Očistite prozore
Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorišćene vrećice, ohladite i sadržaj ulijte u bočicu sa raspršivačem i jednostavno koristite za pranje prozora.

9. Osvježite ormar i cipele
Kako bi uklonili neugodne ustajale mirise iz ormara, u njega stavite tanjir sa nekoliko iskorišćenih vrećica čaja koji će upiti neugodne mirise i vratiti svježinu odjećo. Neugodne mirise iz cipela lako možete ukloniti ako ostavite vrećicu čaja u cipelama preko noći.

10. Uživajte u “manje grešnom” piću
Ako želite da uživate u alkoholnim i bezalkohodnim pićima, a ujedno ste svjesni njihovih negativnih posljedica na stanje organizma, zavarajte se jednostavnim trikom. Iskorišćenu vrećicu čaja prelijte 1 dcl tople vode i dodajte u dvostruko veću količinu pića. Na ovaj način smanjićete kalorije i šećer, a okus pića poboljšati.


Zadovoljna

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.