Svaka deseta žena je tužna poslije seksa

Svaka deseta žena je tužna poslije seksa

Svaka treća žena u nekom periodu svog života, nakon seksualnog čina se osjeća tužno, pokazuje istraživanje australijskih naučnika.

Iako se nakon seksa obično javlja osjećaj opuštenosti ili sreće, oko 10% žena skoro uvijek osjeća neku veliku tugu.

- "U normalnim uslovima, nakon seksualnog odnosa se javlja opuštenost i tijelo je ispunjeno prijatnim osjećajem i zadovoljstvom, što dovodi do psihičke i fizičke relaksacije. Međutim, kod nekih žena se poslije odnosa jave plačljivost, nemir, anksioznost i tuga. Mi još uvijek ne znamo šta žene dovodi do takvih osjećaja", istaknuo je šef istraživačkog tima Robert Švajcer.

Prema riječima stručnjaka, razlog može da se krije u prethodnim seksualnim odnosima ili u traumatičnom prvom seksualnom iskustvu, što je stvorilo osjećaj krivice, gubitka i stida, ali su potrebna dodatna istraživanja da bi se to dokazalo.
- "Vjerovatno postoji nekoliko faktora za takav osjećaj, od emotivnih do bioloških", zaključuje Švajcer.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.