Ideje za zdravu večeru

Kroz čitavo jutro i poslijepodne raspolažemo gomilom zdravih opcija koje nam daju polet i energiju i ne prouzrokuju gomilanje kalorija. Ali, kako se dan bliži kraju, tako se i opcije naizgled smanjuju. Šta pojesti uveče što se neće automatski zaljepiti za kritične zone čim sjednemo ispred televizora da malo odmorimo?

Ideje za zdravu večeru

Treba imati na umu da bi večera ipak trebalo da bude najmanji obrok. Vodite se mantrom: doručkujte kao kralj, ručajte kao normalna osoba, večerajte kao prosjak. Međutim, ako u toku dana niste dovoljno jeli, priuštite sebi obilniju večeru.

Ideja br. 1: Salata

Napravite sebi zdravu salatu tako što ćete kao bazu koristiti zeleniše – spanać, rukolu ili zelenu salatu. Potom dodajte paradajz, krastavac, papriku, luk ili neko drugo povrće po želji. Možete dodati malo sira, koštunjavog voća ili sjemenki. Kao dresing koristite maslinovo ulje i sok od limuna.

Ideja br. 2: Jaja

Činjenica je da se organizam bolje nosi sa ugljenim hidratima prije podne, a sa proteinima poslije podne i uveče. Bjelanca su skoro čisti proteini. Skuvajte sebi jaja ili napravite kajganu sa povrćem.

Ideja br. 3: Jogurt sa bobičastim voćem

Ovo se odnosi na pravi jogurt sa pravim voćem, a ne na kupovni voćni jogurt. Odlučite se za neku zdravu verziju jogurta (onu sa manjim procentom masti) i dodajte u njega voće po želji – najbolje je da se odlučite za jagode, maline, borovnice ili grožđe, a držite se podalje od, na primjer, banana.

Ideja br. 4: Bijelo meso ili riba

Bijelo meso ili ribu jedite u kombinaciji sa kuvanim ili svježim povrćem. Izbjegavajte kalorične dodatke i prelive i sve što unesete u sebe organizam će moći da iskoristi na najbolji mogući način.

Ideja br. 5: Pasta

Ono što najviše kalorija dodaje pasti jesu teški sirevi i pavlake koji se koriste kao prelivi. Kako bi vaša pasta bila što zdravija, koristite integralnu tjesteninu koju ćete pomešati sa zdravim uljem, tunom, povrćem i malo maslina.

 

wannabemagazine.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.