"Ušunjajte" se u vježbanje!

"Ušunjajte" se u vježbanje!

Koga mi to zavitlavamo?  Većina nas živi tako grozničavim tempom, da vremena za vježbanje ostaje sasvim malo ili ni malo,  a jasno nam je da valja težiti ka zdravom životu što je više moguće. Ali, budimo realne, dan ima samo dvadeset četiri časa. Evo nekih ideja kako da  se fizički aktivirate, skoro da vaše vrijeme ne trpi... zato što je jako važno!

1. Igrajmo se s djecom

Igranje sa djecom zvuči kao izvodljiv plan,  ali pored beskrajnog spiska stvari koje uvijek čekaju da budu obavljene, vrijeme za zajedničku igru obično biva zanemareno. Odredite 20 minuta dnevno za igru. Oni će biti oduševljeni, a vi ćete konačno vježbati! Bilo da trčite sa njima po parku, igrate badmiton,  dodajete se loptom – samo se krećite!

2. Na noge lagane, spavalice!

Promijenite vrijeme alarma, neka vas budi pola sata ranije! Posvetite tih 30 minuta vježbanju uz TV  ili jednostavno prošetajte. Počnite dan aktivno,  pola sata sna vam neće nedostajati, ali ćete se osjećati, svježe i spremni za novi dan!

3. Nakon napornog dana

Kada je večera završena, djeca u krevetu, odvojte par minuta za vježbu prije tuširanja. Ne samo što ćete imati koristi od  malo mrdanja, već ćete i spavati bolje.  Joga je, na primjer sjajna za večeri,  ali izbor je vaš!

4. Prije vrtića

Hodajte 20 minuta prije nego što uzmete djecu iz vrtića. Za ovo vrijeme možete preći oko dva kilometra, što će značajno uticati na vaše kompletno zdravlje. Ili, ukoliko neki  fitnes klub ima i igraonicu, odvedite klince tamo, dok vi provedete pola sata na traci.

5. Pauza za ručak

Umjesto da smaknete pljeskavicu za ručak,  pojedite nešto zdravo i iskoristite ostatak pauze za jednu brzu šetnju. Fizičke aktivnosti pomažu lučenja hormona zbog kojih ćete se osjecati ispunjeno. Vježbanje u vrijeme pauze za ručak je definitivno dobitna navika!  Dobijate mnogo stimulišući hormone, koji za uzvrat ublažavaju često neopravdane žudnje za dobrim zalogajem.

6. Porodični plan

Neka fiskultura postane dio svakodnevnih porodicnih aktivnosti.  Klicni vole da skakuću, a porodično vježbanje je sjajan način da započnu zdrav način življenja.  Nepotrebno je pričati o tome kako je fizička aktivnost, koju djeca doživljavaju kao igru, važna za njihov psihofizički razvoj. Ukoliko nemate djecu, bez brige... Lako je pronaći druga za igru!

7. Just do it!

Ništa se ne događa samo od sebe,  morate poceti! Odvojite vrijeme i  neka vježbanje postane dio vaše svakodnevnice. Ne tražite izgovore, ne dozvolite ičemu da vam stane na put... Kao što ‘’Najk’’  kaze  ‘’Just do it!’’  Samo uradi!

Fizička aktivnost  poboljšava zdravlje, pojačava snagu i pomaže u mnogome pri skidanju viška kilograma. Napravite plan i držite ga se; život ce vam se poboljšati u svakom pogledu i bićete zadovoljnije, srećnije.  Zavirite u dnevni rasposred i otkrijte gdje možete da se “ušunjate” u vježbanje!

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.