Narukvice su uvijek savršen poklon, a evo kako da ih izaberete u odnosu na priliku

Nakit je oduvjek bio simbol ljepote i elegancije, ali i izraza ljubavi i pažnje prema dragim osobama. Nakit kupujemo uglavnom u određenim, specijalnim prilikama, upravo zbog njegove dugotrajnosti, a omogućava nam i da izrazimo svoje emocije na jedinstven i poseban način.

Među različitim vrstama nakita, narukvice su posebno popularan izbor, a to nije slučajno. Narukvice simbolišu ljubav, prijateljstvo, zaštitu i isceljenje, ali i poseban trenutak.

U narednom periodu vas sigurno očekuje neka proslava, pa hajde onda da zajedno prođemo kroz različite vrste narukvica- vjerujemo biće vam od pomoći prilikom odabira!

Narukvice su uvijek savršen poklon, a evo kako da ih izaberete u odnosu na priliku

Narukvice kao poklon za bebu

Istorijski gledano narukvice su se, veoma često i u raznim kulturama, nosile kao amajlije za odbijanje negativne energije. Kada narukvicu poklonimo novorođenčetu, ova simbolika dobija novo značenje, te tako poručujemo da djetetu želimo bezbjedno odrstanje, zdravlje i sreću. Baš zato i ne čudi što su narukvice jedan od najpopularnijih poklona kada odlazimo na babine ili na krštenje malog deteta. Ipak, kada birate narukvicu za bebu obratite pažnju na njen materijal i sam dizajn. Najčešće se kupuju narukvice sa končićem, i to crvenim za sreću, koje imaju neki srebrni ili zlatni privezak. Privezak bi trebalo da bude ovalnog oblika, odnosno da nema oštre ivice, kako ne bi iritirao nježnu kožu bebe. Takođe, dobar izbor su i narukvice od srebra ili zlata, jer će svakako sačekati dijete i kada malo odraste.

Važni trenuci koje treba obilježiti

Narukvice su sjajan poklon za mlade koji slave završetak srednje škole, fakulteta ili druge važne prilike poput prvog zaposlenja ili uspješno odrađenog projekta. U ovom slučaju narukvica će simbolizovati prelazak u novu fazu života, te će biti svojevrsna amajlija na tom putu. Vjerovali u simboliku ili ne, narukvica je ovde odličan izbor, pogotovo ako se opredijelite za neku kvalitetniju, recimo bisernu ili zlatnu. Taj poklon ostaje i kroz godine dobiće sve dublje značenje, te će kroz vrijeme osobi kojoj je poklonjen postajati sve draži. Takođe, jako su popularne i narukvice koje imaju mogućnost dodavanja više privezaka. Tako dragoj osobi možete kupiti privezak za svaku važniju priliku, a narukvica će vremenom biti sve punija i specijalnija.

Narukvice kao romantičan poklon

Ovo je već pravi i romantičan izbor. Greške nema! U zvisnosti od pola, afiniteta i karaktera osobe kojoj kupujete, imate pregršt izbora. Možete kupiti narukvicu sa dragim kamenom koji simbolizuje ljubav, kao što su smaragd ili rubin. Takođe, uvijek su dobar izbor i narukvice od bijelog ili žutog zlata, kao i srebrne narukvice koje možete dodatno personalizovati i gravirati. Poruka i posveta učiniće ovaj poklon još posebnijim. Takđe, uvijek se možete opredijeliti i za neku jednostavniju varijantu, ili određeni privezak koji simboliše vašu ljubav i vaš odnos. Tu su i narukvice za vas, ali i za vama dragu osobu, od kojih svaka ima jednu polovinu srca, dok zajedno one čine cjelinu.

Prijateljstvo za cio život

Kažu da su prijatelji druga porodica, a svako od nas ko ima makar jednog pravog, zna koliko su prijateljstva značajna u životu. Ovako posebne veze zaslužuju i poseban poklon. Narukvicom ćete simbolizovati ljubav, ali i zagrljaj i neraskidivu vezu. I ovdje možete izabrati narukvice sa polovinama, koje zajednički čine cjelinu, ali se možete odlučiti i za neke priveske koje simbolišu vaš odnos ili imaju posebno značenje za vas i vašeg prijatelja. Naravno, dobra ideja su i narukvice sa porukama ili neke od narukvica sa privjeskom koji odražava njihova interesovanja.

Kum nije dugme

Kada kumujete nakit je prelijep poklon. Narukvice koje se daju u ovim prilikama obično su zlatne, a tu su svakako i one srebrne, kao i one sa cirkonima, ili nekim drugim dragim kamenjem. Ukoliko krstite dijete, onda poslušajte savjete koje smo naveli gore, a ukoliko krstite stariju osobu onda posebnu pažnju obratite na njen stil. Ovo je takođe odlična prilika za gravuru, jer tako možete zabilježiti datum, neku kraću poruku ili poseban simbol koji je vama i toj osobi važan. Ukoliko ste vi ili osoba kojoj kumujete tradicionalniji, uvijek je lijepo izabrati i nakit sa vjerskim simbolima. Narukvice sa krstićima su klasika koja nosi lijepu poruku, a opet idu uz sve.

I muškarci vole narukvice

Da, da… dobro ste čuli. I muškarci vole i često nose narukvice. Zapravo, to je često jedino od nakita što nose. Najčešće su to narukvice sa graviranom pločicom ili neki krupniji rad od srebra ili zlata, koji je opet dovoljno jednostavan i klasičan. Često se uzimaju i kožne narukvice, platnene ili drvene, koje opet možete personalizovati, te je na vama da procijenite kakvu bi narukvicu nosio muškarac za koga kupujete.

Bilo kako bilo, sa dobrim komadom nakita, kao što su narukvice, nećete pogriješiti. Ipak, dobro obratite pažnju na stil osobe, njene karakteristike, kao i na poruku koju želite da pošaljete. Uz vaša zapažanja i naše sugestije, sigurni smo da će ovaj poklon biti pun pogodak!

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.