Čaj od peršuna - najbolji lijek za natečene noge

Čaj od peršuna - najbolji lijek za natečene noge

Peršun je prelijepa biljka koja može da se koristi na razne načine. Zna se da štiti od raznih bolesti. Peršun može da pomogne između ostalog i kada je u pitanju edem ili otok nogu i zglobova.

Šta je Edem?

Termin “edem” odnosi se na zadržavanje tečnosti u tijelu. Ponekad, može biti normalno da ima malo otoka u nogama, na primjer, ako na poslu cijeli dan stojite ili sjedite ili tokom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznato kao periferni edem, može da signalizije na bubrege , srčane insuficijencije, bolest jetre ili određene ljekove koji mogu rezultovati zadržavanjem tečnosti.

Peršun je poznat prirodni diuretik i pomaže tijelu da se otarasi viška vode i soli.

Studija objavljena 2002. godine u časopisu Journal of Ethnopharmacologi , pružila je značajne dokaze za korišćenje peršuna kao moćnog diuretika. Bogat je kalijumom. Mnogi hemijski ljekovi diuretički smanjuju nivo kalijuma u ​​organizmu, što je njihova negativna nuspojava.

Peršun je takođe snažan antioksidans i bogat je vitaminima A i C i dobar je izvor folne kisjeline, koja je jedna od najboljih namirnica i nutrijenata koji štite od raka.

Recept za edem (otok)

Dr Džon R. Kristofer predlaže da se dnevno popije najmanje dva litra jakog čaja od peršuna. Doza se može povećati na šolju čaja svakog sata.

Kada pravite čaj, koristite svježe svijetlo-zeleno lišće, zajedno sa korijenima i sjemenom.

Otkinite lišće i korijenje. Napunite ¼ šolje peršuna. Prelijte šolju ključalom vodom i neka odstoji 5 do 7 minuta.

Procijedite čaj.

Možete koristiti med i limun za poboljšanje ukusa.

 

biljnaapoteka.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.