6 od 10 žena reaguje ovako kad sazna za prevaru

Sumnja kod oba pola vodi provjeravanju partnera,  iako su žene sklonije sumnjama, njih 60 posto ne bi ostavilo muža i nakon što otkriju da su prevarene.

6 od 10 žena reaguje ovako kad sazna za prevaru

Ukupno 36 posto žena i 24 posto muškaraca vjeruje da ih je partner prevario, a mnogi od njih odlučili su provjeriti da li je to istina.

Jedna od deset žena nazvala je muževu kancelariju kako bi provjerila je li zaista tamo kada je rekao da će biti, a svaka šesta provjerila je „history“ na njegovom računaru, piše Daily Mail. Istraživanje je sprovela j advokatska firma Slater&Gordon.

Čak i ako se uvjere da ih partner vara, više od šest od deset žena neće ostaviti muža. Svoje otkriće 70 posto njih čuva samo za sebe. Svaka peta ispitanica priznala je da je nakon toga postala paranoična, depresivna te da je to otkriće značajno uticalo na njeno opšte duševno stanje i zdravlje.

Uprkos svemu tome, više od polovine ispitanih priznalo je da nisu pronašle ništa sumnjivo.

Većina žena počela je provjeravati partnera nakon promjene njegovog ponašanja ili zbog svoje intuicije, dok su muškarci rekli da su postali sumnjičavi jer su žene bile odsutne i izbegavale su seks.

- U devet od deset slučajeva parova koji su došli kod nas i zatražili razvod imali su problema s povjerenjem u svog partnera. Ponekad su imali razlog za to, ali povjerenje je jedan od glavnih problema koji klijente navode na okončavanje braka. Bez povjerenja, ljudi mogu biti strašno nesrećni – ispričao je porodični pravnik Slater&Gordona, Kaleel Anwar.

Prema njegovom iskustvu, kad povjerenje nestane, sumnja i paranoja brzo ga zamijene.

- Stalno ponavljanje razočaranja i izdaje nevjernog partnera vodi nezdravom stanju uma, a to, pak, situaciji gde jedna od stranaka mora okončati vezu, a razvod je, nažalost, u takvim slučajevima većinom neizbježan – zaključio je Anwar.


24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.