Ovo su najčešće zablude o strijama

Strije su danas problem mnogim ženama, ali znate li koje su najčešće zablude o njima?

Ovo su najčešće zablude o strijama

1. Samo trudnice mogu imati strije

Kod trudnica se više ili manje pojavljuju strije, ali one se pojavljuju i kod ostalih ljudi ako se naglo udebljaju ili naglo smršaju.

2. Strije mogu da se spriječe

Rizik nastanka strija ćete smanjiti jedino ako pazite na svoju isrehranu i držite svoje kilograme pod kontrolom. Radikalne promjene na težini svakako će dovesti do nastanka strija.

3. Tokom trudnoće strije se pojavljuju samo na stomaku

Strije se u trudnoći najčešće pojavljuju na području stomaka jer se tamo koža najviše rasteže, ali one se pojavljuju i na grudima, stražnjici, butinama, ali i nadlakticama.

4. Kad smršate strije nestanu

U nekim slučajevima je to tačno, ali kad strije jednom nastanu, velike su šanse za njihovu ponovnu pojavu, jer se rastegnuta koža teško vraća u prvobitno stanje.

5. Strije mogu nestati i uz povremenu upotrebu krema

Da biste se riješili strija, morate biti izuzetno uporni i disciplinovani, pogotovo ako koristite samo kućne tretmane kremama. Važno je kreme nanositi dva puta dnevno na zahvaćena mjesta. Kreme neće toliko djelovati na već postojeće strije, koliko preventivno na njihov nastanak.

6. Mala djeca i tinejdžeri ne mogu dobiti strije

Upravo je u tom uzrastu učestala pojava strija, a najčešće je uzrokovana naglim rastom. Međutim, oni su još u razvoju pa njihove strije izblijede brže nego kod odraslih.

 

cosmopolitan.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.