Najprljavije stvari sa kojima se susrećemo svaki dan

Svakodnevno dolazimo u kontakt s ovim stvarima, a nismo ni svjesne koliko bakterija sadrže...

Najprljavije stvari sa kojima se susrećemo svaki dan

Telefon 

Na vašem telefonu ima deset puta više bakterija nego u prosječnom toaletu, pa je najbolje da koristite antimikrobni i antibakterijski gel i da ga čistite jednom dnevno. 

Slušalice 

Korišćenje veoma prljavih slušalica može da izazove infekciju ušiju. Koristite staru četkicu za zube kako biste uklonili nečistoću sa vaših slušalica, a zatim ih obrišite peškirom, koji je potopljen sapunom i toplom vodom. 

Tastatura

Prestanite da čitate i pogledajte tastaturu. Da li vidite neke mrvice, prašinu? Vaša tastatura i miš imaju čak pet puta više bakterija od wc šolje. Pokušajte ih očistiti antibakterijskim maramicama. Neke tipove standardnih tastatura možete da stavite na vrh u mašini za pranje sudova i da uključite samo režim ispiranja. A dok čekate da vam se opere tastatura, bilo bi dobro da prebrišete i sto. 

Novac 

Novac i računi iz prodavnice! Užasno! Očigledno je da ne možete da ih očistite, pa koristite karticu. 

Cegeri za šoping 

Radite super stvar za vaše okruženje time što nosite cegere, a ne plastične kese u prodavnici, ali da li ste možda nekada pomislili koliko fekalnih materija ima baš u tim cegerima? Operite ih prije sljedeće upotrebe. 

Četkica za zube 

Na vlažnoj četkici za zube se skuplja pregršt bakterija, a bakterije u vašem kupatilu ostaju u vazduhu nekoliko sati. Jednom nedjeljno je operite i brzo dezinfikujte i pustite da ostane u tečnosti za ispiranje usta oko 30 sekundi. 

Prostirka za jogu 

Na podlogu za jogu stavljate ruke, noge, prašinu, znoj, prljavštinu. Grozno, zar ne? Dodajte dvije kapljice tea tree ulja, prirodnog antibakterijskog i antigljivičnog sastojka, u vodu u flašici sa sprejom i poprskajte je nakon svake upotrebe. A većina prostirki može da izdrži i napon u mašini za veš. 

Volan i menjač u automobilu 

Volimo da naš automobil blista spolja, a često zaboravljamo na njegovu unutrašnjost. Uzmite dezinfekciono sredstvo i počnite da čistite. 

 

superzena.b92.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.