LOPOVI VAM SAVETUJU Šta da uradite ili ne uradite da vam ne bi opljačkali kuću

Nekoliko lopova odlučilo je da pomogne građanima tako što će im udijeliti savjet šta treba da učine da im neko od njihovih "kolega" ne bi opljačkao kuću ili stan.

LOPOVI VAM SAVETUJU Šta da uradite ili ne uradite da vam ne bi opljačkali kuću

Na jednom internet forumu povela se debata o tome šta treba da učinite kako biste spriječili lopove da uđu u vašu kuću. Većina je napisala da je najbolji trik da ostavite uključeno svjetlo ili televizor kako bi lopovi pomislili da ste kod kuće. Međutim, "stručnjaci" ili bolje rečeno sami lopovi su se na ove savjete samo nasmijali.

- Pa kada vidiš da svjetlo i dalje gori u tri ujutru i da je televizor pojačan do daske to mi je jasan znak da u toj kući najvjerovatnije nema nikog - rekao je jedan.

Potom su i ostali otkrili šta je to što je njih uvijek odbijalo od nekog doma.

Kažu da im čak ni opasni psi ne predstavljaju problem da vas opelješe. Šta više, kažu da im to predstavlja dodatni izazov.

- Znakovi poput "čuvaj se opasnog psa" su potpuno bezvrijedni. Ja sam jednoj porodici opljačkao kuću tako što sam se provukao kroz ona vratanca za pse - rekao je jedan od lopova.

Drugi dodaje da je velikog psa lakše i savladati i ućutkati, i da je uvijek izbegavao domaćinstva koji imaju nekog malog psa koji histerično i neprekidno laje.

- Ti mali psi me užasno nerviraju, jako su glasni i ne možeš da ih ućutkaš a ni stigneš. Kuće sa malim psima sam uvijek izbjegavao - bio je iskren jedan pljačkaš.

Mnogi su se složili da su pojedine domove "tipovali" na društvenim mrežama. Zato vlasnicima preporučuju da na Fejsbuku ili Tviteru nikada ne objavljuju da idu na odmor ili da neće biti kod kuće u nekom određenom periodu.

Savjetuju i da po odlasku na duži put zakucate prozor ekserom jer tako ne mogu lako da ga obiju (što inače čine običnim šrafcigrom).

Dodaju i da nije pametno da svuda po stanu držite sitne dragocjenosti, već da je najpametnije da kupite sef.

Kažu i da nikada nije "bacanje para" ugrađivanje još jedne brave na vrata.

- Obične ključaonice je tako lako otvoriti. Ova moderna vrata otvaram i sa kreditnom karticom - rekao je jedan pljačkaš.

Mnogi lopovi koriste taksiste kao doušnike. Zbog toga vam savjetuju da vas taksi nikada ne kupi ispred stana već malo dalje. Takođe opominju da se ni sa taksistom ne raspričate baš previše, jer uvijek može da ima drugara lopova.

Kažu i da bježe od kamera.

- Kolega je "pao" jer ga je snimila veb kamera na kompjuteru, tako da ja od kamera sigurno bježim - dodao je jedan.

Sklonite namještaj iz bašte

Lopove sa merdevinama je lako uočiti, zbog toga oni često koriste stolice i stolove koje ostavite u bašti da dohvate prozor. Iz tog razloga poručuju da im, ostavljajući baštensku garnituru napolju, samo pomažete u poslu koji su došli da obave.

Ne hvalite se skupim stvarima

Lopovi stanove i kuće često tipuju kroz prozor. Tako da je najpametnije da vam skup televizor ili laptop ne bude tik uz prozor i vidljiv sa ulice jer tako sigurno postajete plijen.

 Lopovi se isto kažu da nije ludost biti u dobrim odnosima sa onim komšijama u zgradi koji vole sve da znaju i koji se non-stop šunjaju u ulazu, ti sigurno neće dozvoliti da vam neko uđe nenajavljen u stan.

 

6yka.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.