Hobijem se oslobodite stresa

Hobijem se oslobodite stresa

Stres je neizbježan element koji je u današnje vrijeme postao sastavni dio života svih nas. Da biste se riješili stresa, treba da radite stvari koje će vam odvući misli na nešto drugo, nešto što ne samo da budi vaše interesovanje, nego što će vas natjerati da bar na kratko zaboravite svakodnevne brige kojima ste okupirani.  Pogledajte hobije koji bi vam mogli pomoći da “odlutate” na neko vrijeme.

1. Baštovanstvo

Dobra stvar u vezi baštovanstva je što ste tako blizu prirodi. U svakodnevnom stresu sa kojim se suočavamo nismo okruženi prirodnim ljepotama, tako da, kada izađemo na otvoreno, dok sadimo ili zalivamo drveće, divimo se ljepoti cvijeća ili voća koje raste na tom drveću, potpuno je prirodno da se i naš um tada relaksira.

2. Čitanje

Čitanje knjiga je već poznati likvidator stresa. Ako već imate zavidnu kolekciju knjiga, iznenadićete se kako možete da se izgubite u nekoj od njih i tako zaboravite na svijet oko sebe. Pročitajte dobru knjigu i tako se obogatite znanjem i napunite energijom.

3. Joga

Praktikovanje joge istežete i opuštate mišiće istovremeno se oslobadjajući stresa. Istezanjem tijela, što je i suština joge, vaš um se opušta i dovodi vas u stanje smirenosti i sve vam izgleda jednostavno i veselo. 

4. Kuvanje

Ako već znate da kuvate, onda je to odličan način da misli skrenete samo na hranu koju pripremate i samo razmišljate o tome kako da bude što ukusnija. S obzirom da će vam kuvanje omogućiti da uposlite  um i svu pažnju posvetite svojoj maštovitosti i kreativnosti, biće vam lakše da brige bar na kratko ostavite po strani.

5. Slušanje muzike

Kada ste pod velikim stresom, prva stvar koju biste trebali da uradite je da ubacite dobru muziku i prepustite se. Muzika umiruje um kao ništa drugo i omogućava vam da se na neko vrijeme izvučete iz konstantne brige.  Drži vaš um daleko od misli koje prouzrokuju brige i zbog toga je odličan likvidator stresa.

6. Pisanje

Još jedan od načina da se riješite stresa je pisanje. Bilo da pišete lični dnevnik ili kratke priče, to je odličan način da smirite i sredite svoje misli i da sve što vam je na umu i na srcu smjestite na papir ili kompjuter, ako vam je tako lakše. To vam pruža prostranstvo za kreativno rješavanje problema u vašem životu i omogućava vašoj mašti da se razbukti.

Izaberite hobi koji vam najbolje “leži” i otkrijte kako najlakše i najefikasnije možete da se oslobodite od svakodnevnog stresa.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.