Feta sa začinima u maslinovom ulju

Feta sa začinima u maslinovom ulju

Sastojci

  • feta sir
  • maslinovo ulje
  • suvi začini: majčina dušica, bosiljak, peršun, origano, ruzmarin...
  • malo bibera
  • po želji: masline, ljuta papričica
  • po želji: provansalski začin

Priprema

Fetu isjecite na kockice veličine zalogaja. To je najbolje raditi tankim koncem, ako sječete nožem sir hoće da se raspada. Začine sipajte u tanjir i promiješajte. Slobodno sipajte veću količinu začina, brzo se potroši.

Kockice sira uvaljajte sa svih strana dobro u začine, i ređajte u teglu. Ponegdje između sira stavite koju maslinu ili ljutu papričicu ili listiće svježe nane ili bosiljka. Nastavite da ređate dok vam ne ponestane mjesta u tegli. Na kraju, sve zalijte maslinovim uljem do samog vrha. Dobro zatvorite teglu i ostavite na hladnom mjestu minimun 7 dana.

Savjet plus: "Tačne mjere nisam navodila, jer ovdje ne možete da omanete. Jednostavno prilagodite količine svom ukusu i tegli u kojoj ćete je čuvati. Fetu sijecite na kockice na veličinu koju želite, najbolje veličinu zalogaja, takođe i začine koje ćete koristiti prilagodite svom ukusu. Po meni, najbolja varijanta je sa Provansalskom mješavinom začina, ali svaka mješavina koja odgovara vašem ukusu će biti dobra :) "


Prijatno!


Izvor: kasicicaseceraiprstohvatsoli.blogspot.com

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.