Čime su to žene opterećene trećinu svog vremena?

Svi znamo da izgled utiče na samopouzdanje, barem u jednom razdoblju života, ali novo istraživanje brenda Lycra otkrilo je kako se žene neugodno i nezadovoljno svojim tijelom osjećaju čak trećinu godine.

Čime su to žene opterećene trećinu svog vremena?

Sezona praznika i zabava je blizu, ali žene su još opterećene svojom figurom, a pripreme za zabave izazivaju im stres koji traje nedjeljama.

Istraživanjem koje je sprovela kompanija Lycra Beauty Brand iz Velike Britanije otkriveno je koliko izgled utiče na samopouzdanje žena. Čak trećinu godine žene se osjećaju neugodno i nezadovoljno svojim izgledom. Čak je polovina žena 90 minuta dnevno vrlo opterećena izgledom i o tome razmišlja, a 5% žena na brigu o izgledu troši čak četiri sata dnevno.

Osim toga većinu žena ručak s prijateljima ili izlazak s novim partnerom vodi u takav stres koji proživljavaju nedjeljama. Muče se jer ne mogu da nađu odgovarajuću odjeću kojom bi prikrile nedostatke.
Devet od deset ispitanica otkrilo je da u pravilu izabere odjeću za koju smatra da im prikriva najveći nedostatak.
I izbor donjeg rublja velika je dilema, o kojoj razmišljaju čak 39 minuta nedjeljno.

Sat i 26 minuta troše na razmišljanje i nervozne pokušaje da sakriju svoje obline.

"Svi imamo takve dane kada se osjećamo "naduveno", ili samo malo više svjesno svojih nedostataka, ali dokaz da su žene baš toliko zabrinute zbog izgleda zaista je šokantan", rekla je Michele Duncan, marketing menadžerka u Invisti koja u posjedu ima i Lycra Brand, dodajući kako se većina ovih problema može riješiti odabirom korseta koji bi oblikovao tijelo.

Zanimljivo je i kako prosječna žena nedjeljno potroši 50 minuta razmišljajući o tome šta će obući, a čak sat i 32 minute  razmišlja hoće li u tome što je izabrala izgledati dobro.

 

tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.