Najbolje lokacijе u okolini Novog Sada za kupovinu nekretnine

Novi Sad je jedan od rijetkih gradova u Srbiji koji bilježi konstantan rast broja stanovnika. Bez obzira na to da li se radi o mladima, koji u najveći grad u Vojvodini dolaze zbog studiranja ili posla, veliki je broj i onih nešto starijih koji se odlučuju da život upravo nastave u ovom gradu. Razlozi za to su zaista brojni - od odlične infrastrukture, razvijene privrede pa čak i građevinskog buma koji je zahvatio ovaj grad već duže vrijeme.

Najbolje lokacijе u okolini Novog Sada za kupovinu nekretnine

Iako se mnogi odlučuju za neko od centralnih gradskih naselja poput Limana, Novog naselja ili Telepa to nisu jedine lokacije na koje treba da obrtite pažnju. Cijene nekretnina u samom gradu su u poslednje vrijeme dosta skočile, bez obzira na to da li se radi o iznajmljivanju ili kupovini stanova. Upravo zato treba pogledati u ponudu u okolnim opštinama koje su odlično povezane sa Novim Sadom. Cijene u njima su ipak nešto povoljnije, a nekima možda i odgovara da se poslije radnog vremena i svih obaveza sklone u mirniju sredinu. U ovom tekstu vam donosimo pregled upravo takvih lokacija.

Temerin

Temerin je od Novog Sada udaljen svega dvadesetak kilometara, što je put koji se kolima pređe za nekih pola sata. Ukoliko pak nemate sopstveni automobil, ne treba da brinete jer kroz opštinu prolazi više linija javnog gradskog prevoza koje su prilično često, tako da o putovanju ne treba da brinete. Temerin trenutno ima oko 20 hiljada stanovnika, a njihov broj je u stalnom rastu što je dokaz da je ova opština privlačno mjesto za život.

Sama opština nije velika, u njoj dominiraju porodične kuće, ali se u centru nalaze stambene zgrade. U posljednje vrijeme se sve više gradi, tako da uz malo sreće možete pronaći i nekretninu u novogradnji. Ipak, Temerin je idealan za porodice, naročito sa malom djecom. Tu je vrtić, osnovna ali i srednja škola, tako da o tome ne morate da brinete. U centru opštine se nalaze i brojne prodavnice i kafići, a tu je i Dom kulture u kome se često organizuju zanimljivi događaji. Život u Temerinu nikako nije dosadan!

Futog

Iako je Futog nekada bio prilično udaljen od Novog Sada danas su se ova dva mjesta bukvalno spojila. Naselje koje se nalazi tik uz put koji povezuje najveći grad u Vojvodini i Bačku Palanku je oduvijek privalačilo ljude. Iako je najpoznatiji po poljoprivredi, Futog je danas sve samo ne obično selo. To je danas jedno uređeno naselje, koje ima dosta toga da ponudi.

Najveća prednost života u Futogu je blizina Dunava. Obala rijeke je uređena, tu su kej i šetalište koji će vam vrlo brzo prirasti srcu. Dio naselja koje se prostire između glavne ulice i Dunava čine uglavnom porodične kuće, koje zbog lokacije dostižu visoku vrijednost. Drugi dio naselja je okružen neprekidnim njivama, koje donose mir i tišnu. Futog je, zbog svoj pozicije odlično povezan sa Novim Sadom i putovanja nisu nešto o čemu treba da brinete. Kao i u većini manjih mjesta, sve što vam treba se nalazi u glavnoj ulici, pa sigurno nećete morati da zbog svake sitnice putujete do Novog Sada.

Sremski Karlovci

Sremski Karlovci su bili vjerski i kulturni centar Srba u Austro-ugarskoj, što se osjeća i dan danas. Svaka ulica u naselju ima svoju dušu, a svaka građevina svoju istorijsku priču i ulogu. Tu je naravno i centar, koji ste sigurno upoznali kroz legendarni film „Lajanje na zvezde“ a u kome se se nalaze i čuvena Karlovačka gimnazija, Bogoslovija i Saborna crkva. Jedna šetnja kroz ulice ovog mjesta će biti dovoljna da vas „kupi“ i da počnete da razmišljate o preseljenju. U blizini je i Dunav, koji je ovdje veoma širok, ali i Fruška gora do čijih obronaka možete stići i pješke.

U samom naselju trenutno živi oko devet hiljada stanovnika. Zbog vrijednog istorijskog nasljeđa, gradnja je dosta ograničena, tako da treba da obratite pažnju kuće koje su dosadašnji vlasnici odlučili da prodaju. Upravo iz tog razloga, cijene nisu male, ali za onoga ko želi da svoj život nastavi u Karlovcima to neće predstavljati problem. Naselje se nalazi na svega 12 kilometara od Novog Sada, a osim gradskih autobusa taj put možete za svega nekoliko minuta preći i vozom, jer kroz mjesto prolazi brza pruga. Takođe, na taj način i za oko pola sata možete doći i do Beograda.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijelim košuljama, zavjesama i sl. vratićete bjelinu...

RECEPT
DANA

Fritata od tikvica

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.