Ovih 10 trikova popravlja raspoloženje za tili čas

Najbitnije pravilo ispravnog življenja bi trebalo da glasi: ne komplikujte život više nego što je potrebno. Postoje mnoga laka rješenja koja vam mogu pomoći u trenucima kada se osjećate loše i koja vas sa veoma malo truda mogu vratiti u život. Naravno, ne morate ih probati sve odjednom.

Ovih 10 trikova popravlja raspoloženje za tili čas

1. Popijte čašu vode

Vaša kilavost i umor mogu biti posljedica dehidratacije. Konzumiranje tečnosti je najjednostavnije rješenje ovog problema, ali preporučuje se da to bude voda, a ne alkohol, sokovi ili topli napici.

2. Namjestite krevet

Ima nešto kod nenamještenog kreveta što ohrabruje lenijjost kod ljudi, a i pogledom na jastuk i frotire podsvjesno se već spremate za spavanje i odmaranje, umjesto da se koncentrišete na druge stvari koje morate da uradite tog dana.

3. Istuširajte se

Tuširanje će vas sigurno osvježiti ako je iza vas bila duga noć. Čistoća tijela će vas motivisati da budete uredni i u drugim stvarima.

4. Pojedite nešto

Možda ste neraspoloženi jer ste malo doručkovali? Ili ste malo doručkovali jer ste neraspoloženi? Kako god bilo, neće vam škoditi da prezalogajite nešto do ručka i podignete svoju energiju na nivo koji omogućava završetak tekućih poslova. Naravno, izbjegavajte brzu hranu i grickalice. Voće je najbolja opcija za užinu.

5. Prošetajte se

Povremene pauze od napornih aktivnosti su neophodne ako želimo da zadržimo snagu za nastavak rada. Najbolje iskorišćeno slobodno vrijeme je ono koje provedemo napolju. Da biste razbistrili um i odmorili se najviše se preporučuju kratke šetnje u parkovima.

6. Obucite drugu odjeću

Nećete se osloboditi poslovnog stresa ako po dolasku kući ostanete u istoj garderobi koju ste nosili u kancelariji. Isto tako, ako vam ujutru fali motivacija, što prije izađate iz pidžame, tako ćete se brže aktivirati i krenuti da radite nešto korisno.

7. Promijenite sredinu

Ovo je posebno bitno za ljude koji rade od kuće. S obzirom na to da isti posao možete da radite u kafiću, parku ili kod prijatelja, promjena okruženja će vas sigurno osvježiti i povećati vam produktivnost.

8. Popričajte s nekim

Ako vam se ne priča o vašim problemima, koristiće vam i neobavezan razgovor, makar da na trenutak zaboravite nedaće. Izbjegavajte četovanje preko interneta i sms poruka.

9. Vježbajte

Blagi fizički napor će vas odmoriti od mentalnog napora i skrenuti misli od problema.

10. Uradite nešto, ma koliko se činilo nebitnim

Ako ste u totalnoj letargiji i bez motivacije, postizanje bilo kakvih ciljeva će vam povratiti entuzijazam. To mogu biti male stvari kao što su sređivanje sobe ili odlazak u kupovinu. Kada se osjetite korisnim, biće vam teže da ponovo budete bezvoljni i padnete u depresiju.

Izvor: citymagazine.me

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.