Egipat ljeto 2022-zaronite u svijet koralnih grebena

Želite odmor i u isto vrijeme aktivnost? Već sada razmišljate o talasanju mora? To nije loše, jer što se ranije odlučite gdje ćete da provedete ljetovanje, bolje za vas. First minute ponude znače i niže cijene, pa tako možete da računate i na uštedu. Ukoliko pretražujete ponude za Egipat ljeto 2022, bićete oduševljeni onim što agencije nude i sumnjamo da ćete moći da odolite čarima ove afričke zemlje. 

Egipat ljeto 2022-zaronite u svijet koralnih grebena

Oni koji su već bili, znaju o čemu govorimo, oni koji idu prvi put biće još više iznenađeni.

Čarobno iskustvo

Suva ljetnja klima, blagi vjetrić i plaže sa sitnim pjeskom. Poput rajskog ostrva. Ovako zvuče uglavnom reklame za Egipat ljeto 2022. I što je važno, to nije samo reklama, daleka od istine. Egipat zaista jeste raj, naročito ako tokom ljetovanja odete u srce stare civilizacije i posjetite piramide, grobnice faraona, pustinju. Rijetko koja zemlja kao ova na sjeveru Afrike može da pruži takav doživljaj. U isto vrijeme odmor na plaži, avanturu na ronjenju ili safariju pustinjom i kulturno-istorijski užitak. Ako tome dodamo ukusnu orijentalnu hranu jasno je zašto ljeto u Egiptu 2022. može da bude dobar izbor.

Avantura upoznavanja podvodnog svijeta

Zbog čistog i toplog Crvenog mora na koje izlazi, Egipat spada u jednu od najboljih zemalja za ronjenje. Obožavaju ga iskusni ronioci, ali i oni koji su se samo jednom oprobali u tome. Kako nudi savršene uslove za ronjenje, ne čudi što se mnogi opredjeljuju da ljeto 2022. provedu u Egiptu. Temperatura mora gotovo nikada ne ide ispod 20 stepeni, čak ni kada je najveća zima, dok ljeti ide i do 30 stepeni. Topla voda učiniće ne samo da se vi osjećate lijepo dok ronite, već je pogodna i za pojedine morske vrste. Osim toga, veoma je čista tako da ćete čak i pri površinskom ronjenju jasno i bistro moći da vidite koralne grebene kao i šarene ribice. Ovo more odlično je za početnike, jer bistrina vode omogućava da se osjećaju sigurno i da se ne plaše prilikom ronjenja. Ribice koje se mogu vidjeti tokom ronjenja toliko su šarene da vam se može činiti da takav spektar boja nikada niste vidjeli. Kada je riječ o koralnim grebenima egipatsko ljeto 2022. moglo bi vam ostane u sjećanju i zahvaljujući njima, jer predstavljaju jedinstveno iskustvo. Veliki su, šareni i stanište su za više od hiljadu vrsta riba. U zavisnosti od agencije koju odaberete odvešće vas na neko od poznatih mjesta za ronjenje. Pretpostavljamo da će nacionalni park Ras Mohamed biti među najpoularnijim tokom ljeta 2022. u Egiptu. 

Ronjenje kao turistički potencijal

Benefite od ronjenja Egipćani su već uvidjeli, pa su ga tako pretvorili u turističku atrakciju. Brojne su agencije koje nude ove izlete, pa se nemojte začuditi ukoliko vam u toku dana na plaži nekoliko puta ponude ronjenje kao nezaboravnu avanturu. Ona to zaista i jeste. Osim ronjenja pod vodom, popularno je i površinsko ronjenje-sa maskom, cjevčicom za vazduh i perajima kome se mogu prepustiti svi oni koji zaista ne umiju da rone. Za razliku od brojnih egzotičnih destinacija, prednost ljeta u Egiptu 2022. je ta što možete da ronite po vrlo povoljnim cijenama. I ne samo da ronite, već i da uživate u svim čarima ljeta.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.