Evo kako radi ženska logika!

Evo kako radi ženska logika!

"Riješila sam da napravim ukusnu laganu salatu, da obradujem svoju porodicu. Salatu od piletine. Ostalo mi je malo barene piletine od juče, svejedno, više je niko neće jesti. Po receptu, u ovu salatu ide ananas iz konzerve. Iskoristila sam komadiće ananasa, ali sok je ostao. Popiti? Neću. Prosuti? Žao mi je.

Sjetila sam se recepta nekih kolača, tamo je baš potreban sok od ananasa. Napravila kolače. Ali, za njih su bila potrebna samo žumanca, bjelanca su ostala. Baciti – žao… Ali, ako ostavim u frižider, opet ću na kraju baciti..

Sjetila sam se! Mogu napraviti puslice. Lako, brzo i ukusno! Za pripremu sam koristila i rendanu koru limuna. Ostao je ćelav moj limun… Ako ga ostavim tako, brzo će se osušiti. I šta sad raditi sa limunom? Aha, sjetila sam se, napraviću lijep sos za salatu.

Za sos sam iskoristila i pola glavice crnog luka. Druga polovina stoji i gleda u mene… Šta ću sa njom? Mogu pripremiti ukusan sos za špagete. Našla sam u frižideru flašu kuvanog paradajza sopstvene proizvodnje. Pola sam iskoristila. Šta raditi sa ostatkom? Biće mi žao ako propadne… Napatila sam se prošlog ljeta, dok sam ga spremala… Prirodan, bez konzervansa, neće moći dugo stajati otvoren.

Malo sam razmislila, riješila sam da skuvam kupus. Ali, na žalost, kod kuće nije bilo zeleni. Brzo sam se spremila i skoknula do prodavnice.

Kupila sam zelen, cveklu, krompir, pavlaku, pastu za zube, čarape (bile su na akciji), papuče (takođe po sniženoj cijeni), pakovanje sapuna, za svaki slučaj…  Na povratku sam svratila u banku, platila račune, usput sam pokupila cipele (bili su na popravci kod obućara), kupila djeci svježe kifle u pekari… Jedva sam se dovukla kući. Skuvala kupus.

Više nisam obraćala pažnju da li je nešto ostalo… Pala sam u fotelju, leđa bole, noge otpadaju, ruke ne osjećam… I mislim, kakva sam ja budala! Bolje da sam popila taj sok od ananasa iz konzerve!"

Prepoznajete li sebe u ovoj priči?

Autor: Natalija Laketić

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.