Pod obavezno: Obratite pažnju kako se ponaša prema drugima!

Pod obavezno: Obratite pažnju kako se ponaša prema drugima!

Na početku veze neka njegova ponašanja treba pažljivo propratiti, jer vam to može pomoći da uvidite kakav će on biti u odnosu sa vama na duže staze!

Zato ne bi bilo loše da primjetite kako vaš partner tretira druge ljude u svakodnevnim situacijama! Evo 5 situacija na koje bi trebalo da obratite pažnju:

1. Kako tretira osoblje u restoranu u koji ste izašli? Da li ima poštovanja, pažnje i razumijevanja prema osobi koja vas služi ili je pak prezahtjevan, nestrpljiv i brz? Da, svako od nas ima loš dan s vremena na vrijeme, međutim on stvarno to ne bi trebalo da pokazuje niti da se istresa na ljudima koji vas služe.

2. Kako se ponaša prema članovima svoje porodice? Da li ima dobar odnos sa roditeljima, braćom i sestrama? Da li se trudi da bude u kontaktu sa njima najmanje jednom mjesečno? Naravno da postoje razumljivi izuzeci od ovog pravila, odnosno zašto neko ne želi da bude u stalnom kontaktu sa članovima porodice. Svejedno, na vama je da uvidite da li su ti razlozi za izbjegavanje validni, a ako nisu razmislite još jednom zašto je to tako.

3. Kako govori o bivšima? Da li u potpunosti okrivljuje bivše za raskid i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od svojih propalih veza? Ovo je vrlo indikativan stav, i ako se ovako ponaša treba da vam se momentalno upale crvene lampice. Bježite odmah! Možete biti njegova sljedeća bivša koju će olajavati na sva usta!

4. Da li stalno pravi sarkastične, oštre komentare o drugim ljudima? Sarkazam je oblik humora, ali je takođe način da se neko ponizi, sve da bi se onaj ko to radi osjećao superiorno. Konstantna kritika ili ponižavanje je crvena zastava i znajte ako se zamjerite ovakvoj osobi, bićete mu sigurno sledeća meta!

5.Da li za sebe kupuje sve najbolje, (gedžeti, automobili, odmori, namještaj) a veoma je škrt kada su u pitanju pokloni za druge? Obratite pažnju da li ima osjećaj da izjednačava svoja i prava drugih (uključujući i vas) ili ćete mu uvijek biti na drugom mestu?

Ovo su neki od znakova ili takozvane crvene zastave (upozorenja, osjećaj da nešto nije kako treba) na koje je preporučljivo da obratite pažnju kada započinjete ozbiljnu vezu. Većina ljudi su u potrazi za razumijevanjem, poštovanjem, uviđavnošću, dakle za brižnim i velikodušnim partnerima. Vi sigurno zaslužujete da pored sebe imate osobu koja vam pruža te kvalitete, u najmanju ruku.

Ako ste kojim slučajem primijetili neke od ovih crvenih zastava, onda ćete morati da donesete odluku o tome da li da nastavite da viđate ovu osobu ili krenete dalje. Razmislite da li ste doživjeli ovakvo ponašanje u trenutnim ili prošlim odnosima? Šta ste uradili kada ste primijetili ove "crvene zastave"?

Izvor: smedia.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.