Kako da samo uz pomoć ruža oplemenite svoje dvorište

Gajiti cvijeće nije jednostavan posao. Oni koji se bave hortikulturom mnogo u to ulažu, ne samo finansijski, već vremena, ljubavi i pažnje, kako bi sve i uvijek uspjelo. Ako istinski želite da vam neko cvijeće uspe, da u vašem dvorištu ono cvjeta najljepše, da ne uvene, onda morate prije svega da volite i zaista želite tome da se posvetite. Ukoliko pokušavate da u svom dvorištu gajite cvijeće zbog drugih ili isključivo zbog dekora, vjerovatno nećete uspjeti da mu se posvetite koliko je potrebno i dobijete maksimum koji ono može da vam pruži.

Kako da samo uz pomoć ruža oplemenite svoje dvorište

Kada je riječ o ružama, one mogu zaista da učine posebnim vaše dvorište, ali samo ako se i vi posebno odnosite prema njima. Evo nekoliko savjeta kako vam ruže mogu pomoći da vaše dvorište izgleda jedinstveno i božanstveno.

Ako imate stazu, obavezno zasadite ruže stablašice

I dok su kreativne ideje uvijek usmerene ka ružama penjačicma i puzavicama, ruže stablašice su jednostavnije, ali to nikako ne znači da su one monotone ili da će biti manje lijepe i interesantne u vašem dvorištu. Ukoliko imate stazu u dvorištu, bilo da je kraća ili duža, bilo da je široka ili uska, možete da zasadite ruže stablašice. Naravno, važno je da ta staza vodi negdje i da oko nje postoji mogućnost da se zasade ruže. Ipak, ne morate da se ograničavate samo na stazu. Možete i u uglovima vašeg dvorišta, pored ograde da zasadite ruže stablašice, koje i na tom mjestu mogu da djeluju lijepo, pogotovo ukoliko vam se ograda ne dopada baš, pa želite da je uljepšate. Ružama ćete čak i lijepu ogradu uljepšati, u to nemojte nikada da sumnjate.

Za potpuni ugođaj izaberite ruže puzavice

Ruže puzavice ili ruže penjačice su odličan izbor da u potpunosti promijenite svoje dvorište i izgled vaše kuće. Prije svega, ruže puzavice su dobre zato što praktično mogu da uljepšaju bilo koji objekat u vašem dvorištu, zid ili kapiju. Gdje god da ih stavite vidjećete da će to biti promena koju će svi, ali aposlutno svi primijetiti. Naravno, o ružama penjačicama morate lijepo da se brinete i da ih posebno usmjeravate tamo gdje želite da one rastu, da se dalje razvijaju. I opet ponavljamo, što im se više posvetite, to će vaše ruže biti bujnije i ljepše, trajaće duže i jednostavno će sijati. Ruže puzavice zaista daju neku posebnu čar i zbog toga bi svako ko voli cvijeće trebalo da ih ima u svom dvorištu.

Kamuflaža neuglednih objekata ili djelova u vašem dvorištu

Da, cvijećem možete zakamuflirati sve. Ukoliko vam se, na primjer, ne dopada vaša ulazna kapija i želite neku promenu, onda vam savjetujemo da se obavezno raspitate malo više o ružama puzavicama, odnosno ružama penjačicama. Dakle, sve što treba da uradite jeste da ih prvo zasadite tu pored kapije, a onda da ih usmjerite da rastu oko i iznad kapije. Vaša kapija će izgledati potpuno drugačije, kao ulazak u raj, u neko božanstveno i predivno mjesto. Ruže zaista čine da naše dvorište izgleda potpuno drugačije, a da se samim tim i mi osjećamo mnogo bolje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.