Savjeti za njegu i pravilno čišćenje dušeka

Istresanje i prevrtanje vašeg dušeka nije jedina stvar koja može produžiti njegov vijek trajanja, ali i sigurnist i udobnost vašeg sna.

Savjeti za njegu i pravilno čišćenje dušeka

Poznato je da su dušeci omiljeno sklonište mnogih bakterija i grinja, koji dugoročno oštećuju sam dušek, ali i uzrokuju različite alergije.

Stručnjaci kažu da je s vremena na vrijeme dušek neophdno odnijeti na profesionalno čišćenje, ali da u međuvremenu i sami moramo znati kako pravilno da održavamo svoj oblak za spavanje.

Korak 1: Vakuumiranje

Vakuumirajte usisivčem sve prevoje na svom dušeku, kako biste uklonili nečistoću, dlake ili prašinu, koji se na ovim mjestima vremenom skupljaju.

Korak 2: Skidanje mrlja

Ako se na vašem dušeku nalazi mrlja od isušene krvi, urina, ili neke druge tjelesne tečnosti, pomiješajte ¼ čaše hidrogena (3%) sa kašičicom deterdženta za sudove. Natopite neko platno ovom smješom, prekrijte njime isflekani dio, i ostavite da upije, kako se mrlja ne bi širila.

Ako mrlja i dalje postoji, sačekajte da se osuši, pa pokušajte deterdžentom za suvo pranje.

Korak 3: Uklanjanje neprijatnih mirisa

Nakon određenog vremena, znoj može prouzrokovati neprijatan miris na vašem dušeku.

Za njegovo uklanjanje potreban vam je prašak za pecivo ili soda bikarbona.

Pospite prahom dušek, i ostavite da odstoji nekoliko sati. Prašak će apsorbovati neprijatne mirise, nakon čega treba dobro istresti dušek i ukloniti preostali prah.

 

budoar.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.