I grickalice mogu biti zdrave

I grickalice mogu biti zdrave

1. Orasi

Oni utiču na povećanje nivoa dobrog holesterola i smanjenje onog lošeg. Bogati su omega-3 masnim kiselinama koje ublažavaju upalne procese. Osim toga, istraživanja su pokazala da se redovnim konzumiranjem  oraha (jedna šaka dnevno), smanjuje rizik od oboljenja srca. Indijski orasi su odlični za jačanje imuniteta, dok je kokosov orah idealan za osobe koje se bave sportom jer je njegovo mlijeko bogato vitaminom C i mineralnim materijama.

2. Kikiriki

On organizmu pomaže da reguliše nivo šećera u krvi. Takođe, sadrži aminokiselinu – arginin, koja reguliše krvni pritisak i nivo masti u krvi.

3. Bademi

Najnovija istraživanja su pokazala da se nakon grickanja badema, osjećaj zasićenosti i zadovoljstva dugo zadržava. Iako su kalorični, od njih se ne deblja. Samo jedna šaka badema dnevno, osigurava 35% dnevne potrebe za vitaminom E , koji predstavlja odličnu pervenciju od Alzheimerove bolesti.

4. Pistaći

Sadrže puno vitamina C, kalijuma, fosfora, karotena i kalcijuma, te su zbog toga odlični za vid, kožu, krvne tokove, bubrege, kosu i jačanje imuniteta.

5. Lješnjaci

Mješavina vitamina B koje sadrže lješnici utiču na nervni sistem i poboljšava rad mozga. Takođe, ublažavaju hronične tegobe jer sadrže supstance koje luče hormone sreće. Taj hormon smanjuje osjetljivost,  pa se konzumiranje lješnika preporučuje osobama sa hroničnim bolovima.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.