Pravilo kog bi svi parovi trebalo da se pridržavaju

Ovo pravilo će vam pomoći da dublje zaronite u želje svog partnera. Dosta ste slušali o zlatnom pravilu, na redu je platinasto pravilo.

Pravilo kog bi svi parovi trebalo da se pridržavaju

Toliko ste čuli o zlatnom pravilu: prema drugima se ponašajte (uključujući i partnera) onako kako biste htjeli da se drugi ponašaju prema vama. Postoji i pravilo višeg ranga i korisnije za vašu vezu. Zove se platinasto pravilo, kaže dr Megan Fleming.

A ono glasi: učinite partneru ono što bi on htio da mu učinite! Upravo tako, lako je zaboraviti da vaš partner ne razmišlja kao vi i da ne voli iste stvari kao vi. Zapitajte se dajete li partneru ono što vi želite, a ne ono što on želi?

Previše parova prebrzo počne da vjeruje da zna tačno šta partner misli i osjeća. Najverovatnije samo nagađate. Ne možete tačno znati ako ne pitate i ako ne dobijete iskren odgovor.

Naravno, nije uvijek lako shvatiti šta druga osoba želi. Kad nekoga upoznajete, prirodno je spontano istraživati da saznate šta uzbuđuje onog drugog. Većina parova, ipak, nakon nekog vremena upadne u seksualnu kolotečinu. Nemojte se ograničavati! Nove stvari donose i nove vrijednosti (ali i više užitka). Treba imati poverenja i slobodu istražiti bogato područje seksualnosti i sve mogućnosti. Partner vas ne želi samo na leđima, želi vas cijelu.

Tri načina na koja ćete povećati zadovoljstvo kao par

1. Pitajte partnera: Na kojih pet mjesta najviše voliš da te dodirujem?
Ako ne zna ili ih ima manje od pet, onda ih zajedno otkrijete! Najveći seksualni organ je vaš mozak, a najveći organ je koža. Odmaknite se od isključivo genitalnog zadovoljstva i otkrijte nove načine uzbuđenja. Nemojte potcjenjivati običan dodir kože o kožu, poput masaže, zajedničkog tuširanja, držanja za ruke, maženja i milovanja...

2. Oboje napišite listu top tri maštarije: Razmjenite liste i rangirajte fantazije od jedan do tri, onako kako mislite da bi ih vaš partner rangirao. Jeste li bili u pravu? Isplanirajte kako ćete ispuniti prvu maštariju na listi, ili preskočite planiranje i ispunite mu je odmah!

Otkrićete da je dijeljenje maštarija velika erotska praksa sama po sebi.

3. Vikend naizmjeničnih favorita
Jedan dan on će ispunjavati vaše omiljene stvari u krevetu, a drugi dan vi njegove. Ko će biti prvi? Onaj koji tačno odgovori na većinu pitanja o partneru s spiska:

1. omiljena hrana
2. omiljena aktivnost
3. omiljeni seksualni potez
4. omiljena pjesma
5. omiljeni miris
6. najdraže putovanje
7. omiljeno sjećanje na vas kao para

Uvjeravam vas, kaže dr Fleming, znatiželja i predanost da partneru pružite ono što mu stvarno treba i mogućnost uživanja u vezi su neograničeni.

Magazin

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.