Modni hit ovog ljeta: Neodoljive midi suknje

Midi suknje oduvijek su bile sinonim za romantiku, ali ovoga ljeta su pravi hit! Zato, zaboravite na maksi i mini i odaberite srednju dužinu jer ćete u njoj izgledati vrlo šik!

Modni hit ovog ljeta: Neodoljive midi suknje

I ne brinite, ovaj model ne stoji samo visokim, vitkim i dugonogim damama, što potvrđuje stajling nekih poznatih džepnih Venera, poput Mire Dume, Viktorije Bekam, Sare Džesike Parker i sestara Olsen.

Važno je samo da poštujete neka modna pravila, savjetuju stilisti. Suknju tako zahtjevne dužine morate da kombinujete sa komadom odjeće pripijenim uz tijelo, a uža majica ili bluza, kratki top, uski bodi ili ukrojena kratka jakna su savršen izbor.


Ukoliko suknju nosite s laganom, lepršavom svilenom ili teksas košuljom, bilo bi dobro da je uvučete u suknju i stegnete širokim kaišem.


Uz pun krug i srednju dužinu suknje stilisti preporučuju obuću u bež nijansama koja vizuelno izdužuje noge. Visoke i vitke dame mogu da ih nose i u kombinaciji sa patikama i baletankama.


Što se modnih detalja tiče, uz ove romantične, praktične i udobne modele, odlično se slažu male tašne raznih boja i dezena kao i šeširi.


Novosti.rs/ŽSJ