Pravila koja primjenjuju Italijani pri spremanju tjestenine

Tjestenina je postala vrlo zastupljena u današnjoj ishrani, stoga pripremajte po pravilima majstora italijanske kuhinje.

Pravila koja primjenjuju Italijani pri spremanju tjestenine

1. Tjesteninu uvijek kuvajte sa malo dodatog čilija. Nije previše ljut, jer bi to uništilo jelo, ali dovoljno intenzivan da pojača ukus tjestenine.

2. Kada pripremate jelo sa škampima, u vodi u kojoj su se kuvali škampi skuvajte i tjesteninu za bogatiji ukus.

3. Ako kuvate s vinom, koristite isto vino koje ćete piti tokom obroka. 

4. Nemojte pretjerivati sa sosom jer tokom jela treba da uživate i u ukusu same tjestenine. 

5. Isprobavajte različite oblike tjestenine. Postoji oko 350 raznih vrsta tjestenina širom svijeta. I više nego dovoljno izbora za eksperimentisanje, igranje i zabavu tokom kuvanja!

6. Ako želite da kuvate tjesteninu kao što to rade Italijanke, onda voda treba da vri jedan do pet minuta, ne više. 

7. Ako pravite jelo sa zapečenom tjesteninom, uvijek pecite tako da je sjajna strana aluminijumske folije okrenuta prema dolje. 

8. Kada topite maslac, sklonite ga s vatre dok se još topi kako ne bi zagorio. 

9. Kada pravite tjesteninu s povrćem, narežite ga na male djelove jednake veličine kako bi se skuvalo ravnomjerno. 

10. Vodi u kojoj se kuva tjestenina uvijek dodajte so, ali ne previše. Preporučena količina je deset grama na tri litra vode. 

11. Kada jelu dodajete limun, iscijedite ga tako da je meso limuna okrenuto prema dlanu kako koštice ne bi završile u jelu. 

12. Izbjegavajte tjestenini dodavati bijeli luk. Nije neophodan kod pripremanja tjestenine i dodajte ga samo ako ukus i miris luka koji koristite nisu dovoljno dobri.

13. Vodi u kojoj se kuva tjestenina dodajte grozdove čeri paradajza. Nožem zarežite paradajze i stavite ih u vodu. Tjestenini će dati još finiji ukus.

14. Ako pripremate jelo i tjestenina se malo ohladi, ne treba ponovno zagrijavati, već je samo polijte s vrućom vodom i nastavite. 

15. Maslinovo ulje možete, a i ne morate dodati tjestenini dok se kuva. Ono će tjestenini dati drugačiji ukus pa ga upotrebljavajte onda kada ste spremni na eksperimentisanje.

 

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.