Najpopularnija egzotična putovanja za 2024. godinu

Putovanja nikada ne izlaze iz mode, a kao i sve drugo tako su i ona sa godinama napredovala dok su turističke agencije proširivale svoje ponude i uređivale ih tako da mogu da odgovaraju potrebama savremenog čovjeka.

Osim ubočajenih lokacija i atrakcija u našoj zemlji, kao i onih poznatih ljetovališta i popularnih mjesta za zimovanje, većina turstičnih agencija pravi posebne aranžmane za egzotična putovanja za sve one ljude avanturističkog duha sa željom da osjete i dožive potpuno novo i neponovljivo iskustvo.

Možemo govoriti o Sejšelima, Maldivima, Barbadosu, Kolumbiji, Baliju, Meksiku, Rio De Ženeiru, Šri Lanci i brojnim drugim destinacijama kao vodećim atrakcijama u ovoj kategoriji. Zbog svoje udaljenosti i egzotičnosti obično se radi o takozvanim individualnim putovanjima, ali mogu biti organizovana i kao grupna.

A šta je naredne 2024. godine u trendu pročitajte u nastavku teksta.

Najpopularnija egzotična putovanja za 2024. godinu

Maldivi su uvijek atraktivna opcija

Godinama unazad Maldivi, koji se nalaze u Indijskom okeanu, stoje na samom vrhu lestvice omiljenih destinacija za mnoge ljude sa našeg područja. To je razlog što se ponuda za ovu vrstu aranžmana nalazi svake godine na oglasnim tabalama svih većih agencija. Posebno je atraktivna ponuda organizovanja odlazak na Maldive u kontekstu individualnog putovanja u smislu da sami birate tačno mjesto, vrijeme polaska, dužinu boravka, gdje ćete spavati i šta želite da obiđete.

Za ovu vrstu egzotičnog putovanja 2024. godine za sada se najčešće odlučuju budući bračni parovi koji nakon vjenčanja i svadbe planiraju Maldive kao odlične za medeni mjesec.

Ali među zakazanim putnicima ima dosta i onih koji su dobri poznavaoci podvodnog svijeta i ljubitelji ronjenja. Kao i svi oni koji vole romantične i jedinstvene destinacije, okružne mirom i nevjerovatnom prirodom.

Treba znati i da je riječ o najmanjoj azijskoj zemlji kako u odnosu na broj stanovnika tako i po veličini i da se Maldivi sastoje se od 1200 manjih i većih ostvra od kojih je samo oko 200 naseljeno.

Zanzibar kao odličan izbor za doček Nove 2024. godine

Ako vapite za egzotičnim putovanjem koje se uklapa sa vašim godišnjim odmorom za novogodišnje i božićne praznike onda nema dileme – aranžmani za Zanzibar će vam pružiti u to doba godine nezaboravne trenutke i ljetovanje u sred zime.

Doček nove 2024. godine na najljepšim plažama Zanzibara, uz sve čari i pogodnosti koje nudi afrička kultura i tradicija učiniće da se osjetite fantastično i da na trenutak zaboravite na realnost. Oni su prepoznatljivi i po specifičnoj hrani i ukusima, ali i muzičkim notama, te će ovo biti raj za sva čula.

Fotografije lokalnih specijaliteta, najljepših zalazaka sunca ili sa najljepših plaža i plovidbe tradicionalnim ,,dhow“ čamcima ostaviće vaše pratioce na društvenim mrežama bez daha.

Ako ste ljubitelji moderne arhitekture, dobrog noćnog života i luksuznog šopinga onda je Dubai pravi izbor za vas.

Još jedna u nizu destinacija koja godinama bilježi sve veće interesovanje i sve veći broj ponuda je odlazak u Dubai. On je poseban po tome što posjeduje najmodernije i najaktulenije turističke lokacije kao što Burdž Kalifa, Burdž Al Arab ili Dubai Mall.

Istovremeno odlazak na ovu novu vrstu egzotičnog putovanja možete iskoristiti za obilazak modernih atrakcija, ali i za kupanje na nekim od najekskluzivnijih plaža. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.