Putovanje u Milano u sopstvenoj režiji

Italija je zemlja koja je vrlo popularno turističko odredište. Mnoštvo utvrđenja iz perioda različitih vladavina,  popularni gradovi sa pregršt kulturnih događaja, odlična hrana, moda i dizajnerstvo, samo su dio kvaliteta ove zemlje. Milano je grad na sjeveru Italije, prijestonica Lombardijske oblasti, koja se smatra važnom turističkom, ali i privrednom regijom. Putovanje u Milano je fenomenalan način da upoznate svjetske znamenitosti, uz odmor, relaksaciju i nova iskustva.

Putovanje u Milano u sopstvenoj režiji

Posjetiti Milano uz avionski prevoz je preporuka na prvom mjestu. Brz i jednostavan prevoz, dostupnost avio karte do Milana i kvalitetan spektar usluga kompanija čini da je avionski saobraćaj u ovom smjeru vrlo popularan i prometan širom svijeta. Avio karte do Milana su toliko popularne, da je potrebno rezervaciju za sezonske termine izvršiti i više od dva mjeseca unaprijed. Avionom do Milana možete putovati direktno iz Podgorice odakle veliki broj avio kompanija organizuje svakodnevne letove. 

Avio karte do Milana

Avionski prevoz do Milana vrlo je prometan, i veliki broj putika na dnevnom nivou putuje ka ovom gradu, posebno u periodu turističke sezone. Ukoliko putujete iz Srbije, avio karte Beograd Milano rezervišu se i po nekoliko mjeseci unaprijed. Zato je poželjno da na vrijeme obezbijedite svoje avio karte do Milana za željeni termin polaska i povratka. Generalno, avionski prevoz važi za prilično skuplje rješenje u poređenju sa drugim vidovima transporta putnika. Ipak, nivo usluga, brzina i jednostavnost putovanja daju maksimalnu korisnost za predviđeni novčani trošak. Beograd Milano letovi se organizuju skoro svakodnevno, a cijena avio karte kreće se između 150 i 180 eura za ekonomsku klasu i standardne usluge. Ove cijene se odnose na standardne letove koje organizuju velike nacionalne kompanije kao što je Air Serbia i druge.

Druge, niskobudžetne, odnosno „low cost“ kompanije izdaju avio karte do Milana za manje od 30 eura, ali prateće usluge se dodatno naplaćuju. Tu se misli na aerodromsku taksu, prtljag, obrok i slično. Svaka usluga ima neku svoju unaprijed formiranu cijenu, u zavisnosti od potreba putnika. Avionski saobraćaj vodi računa o kvalitetu prevoza, opuštanju putnika i posvećivanju pažnje, posebno jer mnogo osoba ima strah ili strijepnju od letenja. Polasci aviona uglavnom se organizuju u jutarnjim, podnevnim i popodnevnim časovima, što može uticati na cijenu karte. 

Takođe, avio karte iz Beograda do Milana su jeftinije ukoliko se odlučite za povratnu turu, odaberete „low cost“ kompaniju, izvršite „online“ rezervaciju i slično. Omogućene su određene povlastice i popusti, posebno za putovanja van turističke sezone.

U Milanu postoje tri poznata aerodroma: Bergamo, Linate i Malpensa. Dostupan je taksi i kombi prevoz od aerodroma do hotela ili drugog smještaja u ovom gradu, u bilo koje doba dana i noći. Raspored polazaka i dolazaka aviona je jasno istaknut na svim djelovima aerodroma, pa nema potrebe da strijepite da li ćete se snaći. Aerodromska procedura se obavezno prolazi, u pogledu čekiranja karte, kontrole pasoša, prtljaga, prelaska same granične linije i slično. Svakako, ovi koraci su dostupni na internetu, pa je moguće unaprijed se upoznati sa tim znatno ranije. 

Turističke atraktivnosti Milana

Milano je grad umjetnosti, mode, kulture i istorije, dobre kuhinje i vrhunskih vina. Mnogo je raznolikog sadržaja koji se preporučuje posebno turistima, bez obzira na period godine u kojem riješite da otputujete. Tu je umjetnička galerija Pinakoteka Brera, kao najpoznatija galerija sa svjetski znanim remek djelima koje su naslikali Modiljani, Karavađo, Boćoni, Rafaelo i mnogi drugi. Privremene, sjajne izložbe za ljubitelje ove umjetnosti organizuju se u Kraljevskoj palati. Pinakoteka Ambrozijana je još jedno neprocjenjivo blago umjetnosti Milana. 

U njoj se nalazi kod Atlantikus, Leonarda da Vinčija. Triennale muzej – dizajnersko središte mode i nauke, u savremenom ruhu odiše djelima čuvenih arhitekata, dizajnera i kreatora. Katedrala Duomo čini glavnu znamenitost, smještenu u centru grada. Muzej Duomo slikovito opisuje gradnju gotske katedrale. Tu se broje djela čuvenih umjetnika, kao i skulpture i drugi predmeti. Na trgu Milanska skala nalazi se čuvena Galerija Italije, bogata trajnim izložbenim sadržajem dostupna turistima u bilo kom dobu godine. 

Muzej „900“ nalazi se u neposrednoj blizini Duomo katedrale, i tu se nalaze djela vrhunskih umjetnika, kao što su Pikaso, Fontana i Kandinski. Galerija Vitorijo Emanuel II spaja dva trga – od katedrale Duomo do Milanske skale. Oko galerije su smješteni popularni barovi, restorani i svjetski poznati butici. U okviru crkve Santa Marija delle Grazie nalazi se čuvena freska „Tajna večera“, slikara Leonarda da Vinčija. Pored crkve, nalazi se i istoimeni manastir i obje građevine su pod zaštitom UNESCO-a. 

Zamak Sforca u Milanu u svom krugu ima šest muzeja i predstavlja jedinstvenu građevinu u ovom gradu. U njoj je smještena posljednja skulptura Mikelanđela. Monumentalno groblje u Milanu vrlo je popularna turistička atrakcija. Sačinjeno je od brojnih maketa, skulptura, spomenika i grobnica najuticajnijih ličnosti Italije. Četvrt Porta Nuova omiljeno je mjesto mnogih ljubitelja idealne arhitekture, građevinarstva, ali i kvalitetnog noćnog provoda. Mnoštvo restorana, kafića i barova okuplja veliki broj mladih u večernjim časovima, pa do ranog jutra. Tu se ubraja i dio Korso Komo, kao još jedno mjesto odličnog noćnog provoda, ali i prestavnika visoke mode koji su izloženi u izlozima skupocjenih butika. 

Kapija Mira i park Sempione su nezaobilazno mjesto za turiste u Milanu. Više jezera, zelenilo, drveće i raskošne bašte, čine da ovaj park bude pravi kutak za odmor i uživanje u predivnom pogledu na zamak Sforce i Kapiju Mira. Gradski vrtovi Indro Montaneli još jedan je park sa vrtovima i baštama koji je znatno udaljeniji od gradske gužve i odiše svježinom i čistim vazduhom. Milano je grad kombinacija nespojivih djelova: gradske gužve, glasne muzike, ali i umjetnosti, poezije, parkova, vrtova i bašta.

Italija je poznata po odličnoj kuhinji u kojoj dominiraju paste i pice. Ispijanje vina uz ukusno jelo gotovo je neizostavno. Za ljubitelje panoramskog razgledanja odličan je odlazak na fakultativne izlete obilaska Milana. Večeri krase česte kulturne, umjetničke i muzičke manifestacije, kao i mnoštvo drugih aktivnosti po ulicama. Modni događaji su neizostavni, pa je pored Njujorka i Londona ovaj grad vodeći u svijetu dizajnera, kreatora i drugih modnih stručnjaka. Visoke cijene brendiranih komada ne sprečavaju obožavaoce kvalitetnih stvarčica da posjete sjajne revije, koktele i druge događaje, uživajući u kreacijama svjetski poznatih dizajnera i kreatora. 


Photo by 
Pablo Merchán Montes on Unsplash


Photo by Anna Okisheva on Unsplash

Putovanje u Milano odlično je iskustvo jer pruža kombinaciju različitih užitaka u kulturi, umjetnosti, istoriji, ali i izlascima, modi, hrani i piću. Avionski prevoz nudi relativno povoljne avio karte do Milana, uz dostupnu internet rezervaciju prevoza, smještaja, čak i ulaznica za turističke izlete i posjete znamenitostima. Putovanja su uvijek nenadmašna iskustva, pa je obilazak ovog evropskog grada ogromno bogatstvo za svaku osobu.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.