Kako da se što bolje pripremite za novi posao

Bez obzira na to koliko godina iskustva imamo i koliko god mi bili profesionalni u svojim oblastima, uvijek postoji mala doza treme, pozitivnog uzbuđenja kada započinjemo nešto novo. Ukoliko želite da sve bude kako treba i, zašto da ne, da se malo “ponovite” pred promjene koje tek dolaze, onda imamo nekoliko savjeta za vas.

Kako da se što bolje pripremite za novi posao

Za nekoga su to možda sitnice, ali mogu da utiču na vaš odnos prema novom poslu. Ono što je najvažnije, mogu vam pomoći da se osjećate bolje i ljepše i da zablistate na novom poslu. Nekad je to sako, košulja, kvalitetna poslovna torba, ili zanimljiv rokovnik.

Kupite makar jedan novi komad garderobe (sako, pantalone, košulju)

Ne morate sada kompletan garderober da obnovite! Naravno da u trenutku kada mijenjate posao vjerovatno niste u najboljoj finansijskoj situaciji. Međutim, trebalo bi bar jednu stvar da kupite, čisto da osjetite da neke promjene dolaze u vaš život. Bar za prvi radni dan, trebalo bi da se obučete onako kako biste voljeli da izgledate tokom cijelog vašeg radnog vijeka. Dakle, to ne mora da bude ništa skupo, sve zavisi od vaših želja i od vašeg stila. Ukoliko poslovni uslovi to dozvoljavaju, prvog dana na posao možete doći u patikama. Naravno, jako je važno da se prije toga informišete o kodeksu oblačenja na poslu, ako postoji.

Obezbijedite novi rokovnik i novu poslovnu torbu

Rokovnik će vam sigurno biti potreban prvog dana. Sigurno je da ćete nešto zapisati. Pošto je nov posao onda bi trebalo da imate i nov rokovnik, jednostavno da na sve načine započnete sa novim životom.

Takođe, potrebno je da imate i poslovnu torbu, odnosno torbu za lap top. Vjerovatno imate već sada tu poslovnu torbu, ali bi trebalo da kupite novu. Obično ne vodimo računa o poslovnim torbama ili torbama za lap top i koristimo ih godinama. Međutim, ovo bi baš mogao da bude dobar povod za kupovinu.

Izaberite onu poslovnu torbu koja na neki način i vas opisuje,  što znači da to ne mora da bude obična crna, neupadljiva torba. Izaberite u nekoj veseloj boji, drugačijeg oblika ili simpatičnog dizajna. Bolje ćete se osjećati sa novom poslovnom torbom, a i drugi će primijetiti da i te kako vodite računa o sitnicama i da ste pedantni i pažljivi, što kasnije može uticati na vaš dalji napredak u toj firmi.

Istražite dobro čime se firma bavi i naučite što više o drugim sektorima

Naravno da kada ste već dobili posao znate gdje idete, međutim, važno je da kažemo da treba malo da se pripremite prije odlaska na posao. Dakle, vi znate šta će biti vaš zadatak, ali ne bi bilo loše da još malo istražite o tome, da još nešto naučite. Takođe, jako bi bilo dobro da mnogo toga saznate o firmi, a onda da naučite i koji sve sektori postoje i kada se pojavite na poslu, već pola stvari ćete znati. Tako ćete pokazati da vas i te kako interesuje vaš posao, da vas zanima čime se sve vaša firma bavi i slično. Na taj načim možete samo dobar utisak da ostavite.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.