Da li ste znali koliko su kisjeli krastavčići zdravi?

 

Da li ste znali koliko su kisjeli krastavčići zdravi?

Kisjeli krastavci nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje. Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput željeza, kalcijuma, natrijuma i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše tijelo od slobodnih radikala koji oštećuju stanice, a našem organizmu su saveznik u ubrzavanju probave i podstiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio našeg metabolizma.

Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma. Kisjele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu. Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabilizuju nivo hemoglobina, proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kiseonik.

 

 

vecernji.hr

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.