Očarajte sve oko sebe

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach

Očarajte sve oko sebe

Kada se govori o ličnom stilu, mnogi najpre pomisle na odevne kombinacije, trendove i modne detalje. Ipak, stil je više od mode. On je pokazatelj stanja duha, samopouzdanja i dopadljivosti neke ličnosti. Ostalo su sitnice.

Možete se odenuti u najskuplju i najekstravagantniju haljinu, poslednju reč mode, a da ona na vama deluje kao krpa. Drugim rečima, morate umeti da nosite ono što je na vama. Nešto se može i naučiti, ali stručnjaci su uvereni kako je presudno da spoljašnost bude u skladu sa našim mislima i čitavim unutrašnjim bićem. I obratno, kada zračite, onda i najjednostavnija odevna kombinacija na vama deluje kraljevski.

Nije, naravno, sve u odeći, obući, frizuri, šminkanju. Dobrom stilu doprinose i odlike karaktera, način na koji hodate osmehujete se, razgovarate, kako se ponašate, upoznajete, o čemu pričate, što u krajnjoj liniji svedoči i o vašoj informisanosti, obrazovanju, duhovitosti...

  • Zamislite sebe na nekom skupu gde svojim stilom, harizmom, ljupkošću i samopouzdanjem privlačite pažnju i naklonost prisutnih koji rado ćaskaju sa vama. Predočite sebi sve one muškarce očarane vašim šarmom i neodoljivim magnetizmom koji će poželeti da vas pozdrave, upoznaju, možda dogovore i sledeći susret. Konačno, pomislite koliko vam lični stil može pomoći u razgovorima za posao ili u trenucima kad pridobijate važne klijente. Takođe je bitno da u svakom momentu znate šta vam pristaje, u čemu ćete se osećati prijatno i biti zadovoljni.

Potrudite se da izrazite svoju individualnost jer ćete tako na najbolji način pokazati da imate stila. Svrha mode ogleda se u tome da izrazimoono što je u nama, kako bismo se u odeći koju nosimo osećali prijatno.

Ipak bez obzira na garderobu, morate raditi na sebi, čitati, učiti razne veštine, negovati sebe, svoje telo i zdravlje, budite pristojni i vaspitani, otvoreni i srdačni, razvijajte poštovanje i samopoštovanje, obogaćujte um, duh i pre svega budite zadovoljni. Kako je sredinom prošlog veka, izjavila Edna Čejs, urednica magazina „ Vog“:“ Moda može da se kupi, a stil morate imati i graditi.

 

Rekli su o stilu:

Ne smeta mi ono što neko govori, već način na koji to čini. ( Šekspir)

Nekih žena se muškarac seća čak i ako ih je samo jednom sreo na ulici. ( Radjard Kipling)

Kreirati svoj stil znači biti jedinstven, a ipak prepoznatljiv drugima. (Orson Vels)

Bojana Ostojić, licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.