Zašto čitamo horoskope?

Ljudi čitaju horoskope iz najrazličitijih razloga. Neki zaista veruju da astrologija može predvidjeti budućnost, dok drugi horoskope čitaju jednostavno iz zabave. Ovo su najčešći razlozi koje osobe navode...

Zašto čitamo horoskope?

 Traže odgovore

Dnevni  ili nedjeljni horoskop nekima služi kao svojevrsno vodstvo kada se radi o odlučivanju. Ako se jednom pokaže „slušanje“ horoskopa kao djelotvorna metoda, tada sve češće i češće u horoskopima traže savjete.

 Radi zabave

Mnogi astrolozi pišu posebne horoskope za posebne namjene, kao npr. Horoskop za slobodne koji traže ljubav, nedjeljni ljubavni horoskop, godišnji horoskop i sl. Takvi horoskopi zanimljivi su ljudima iako ih ne uzimaju kao pouzdane predskazatelje događaja. Oni ih čitaju jer im je jednostavno zabavno pročitati par rečenica.

 Iz navike

Neke osobe stekle su naviku čitanja horoskopa, npr. u srednjoj školi, pa jednostavno kako stare i dalje imaju naviku da ga pročitaju, međutim već sljedećeg minuta zaborave što su pročitali.

Bez obzira koji vaš bio razlog za čitanje horoskopa većina astrologa se slaže da nije dobro postati zavisan o horoskopu i na temelju tih predviđanja donositi odluke.

Riječ horoskop dolazi iz grčke riječi horoskopos što znači pogled na sate. Upravo odatle dolazi i poređenje horoskopa sa satom. Kao što kazaljke na satu pokazuju vrijeme, ali ga ne stvaraju, tako i u horoskopu, čak i oni koji jako vjeruju u njegovu pouzdanost će vam reći da planete pokazuju, ali nisu uzročnici događaja.

Horoskop bi, na prvom mjestu, trebalo da bude zabava, nešto što vam možda može proširiti vidike i dati nove ideje, ali nikako isključivi vodič za bilo kakve odluke.


Cover magazin

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.