7 stvari koje vam govore da vas prijatelj iskorištava

7 stvari koje vam govore da vas prijatelj iskorištava

Da li ste nekada imali prijatelja u čije namjere ste sumnjali i tražili neki znak kako bi utvrdili da li vas iskorištava? Mislim da smo svi imali ovakvo iskustvo, bilo da je u pitanju novo poznanstvo ili tajnoviti saradnik na poslu. Čak iako mislite da ne poznajete ovakvu osobu, imajte na umu sledećih 7 znakova na koje ćemo vam ukazati, ukoliko biste došli u situaciju da vas neko proba iskoristiti.

1. UVIJEK JOJ JE NEŠTO POTREBNO OD VAS
Vožnja, novac, hrana i ostalo, spisak samo raste i raste. Vaša prijateljica se ne može „sastaviti sama sa sobom“ i uvijek se oko nje dešava neka drama, a od vas se očekuje da ste uvijek tu i da rješavate sve probleme. Možda ste mislili da je ona najnesrećnija osoba na cijelom svijetu, ali je najvjerovatnije da ona samo iskorištava vašu dobrotu i velikodušnost. Da, svi mi imamo loših dana ili čak mjeseci, ali da ipak malo ne pretjeruje, jer vi niste njena mama.

2. SA VAMA JE SAMO KADA TO NJOJ ODGOVARA
Da li imate poteškoća da je „ugrabite“ za sebe, osim ako je sama ili nema ništa drugo da radi? Ako ste joj vi poslednje utočište i možete se vidjeti sa njom samo ako ona vas kontaktira, to je znak da vas ona iskorištava. Da li vas poziva samo u slučaju kada joj je potreban vozač ili taksi? Prijateljstvo bi trebalo biti uzajamno i ne bi ste se trebali osjećati kao „Plan B“.

3. TRAČA vas ILI vas ponižava
Da li ste od zajedničkih prijatelja čuli da ona priča loše stvari o vama kada vi niste tu? Bez obzira da li će ona nakon toga reći  da se samo šalila, naravno ne smije pričati o vama negativne stvari kad niste prisutni i tačka. Ukoliko tračari o drugima koje takođe smatra svojim prijateljima dok je s vama, onda sigurno to isto radi i vama dok je s njima. Pravi prijatelji nikada ne tračare svoje prijatelje i ne pričaju im „iza leđa“ stvari koje im ne mogu reći u oči.

4.  UVIJEK POZAMLJUJE, ALI NIKADA NE VRAĆA
Ako vam se dešava da vaša prijateljica konstantno uzima vaše stvari i ne vraća vam ih, imajte na umu da je to jedan od  znakova da vas iskorištava. Prijateljice posuđuju stvari jedna od druge i to je normalno, ali ako ona samo uzima vaše stvari, ne čuva ih i ne vraća vam ih, vrijeme je da ih sve pokupite i prestanete sa davanjem svojih stvari.

5. ONA JE SAMO ZAINTERESOVANA ZA VASE PRIJATELJE
Možda je ona nova  gradu ili jednostavno želi novi krug prijatelja, ali ona je ustvari zainteresovana za tvoje prijatelje i vi ćete je vidjati sve manje i manje nakon što je upoznate sa vašim prijateljima. Ponekad se desi da se vaši prijatelji međusobno „pronađu“ bolje nego što je to bio slučaj sa vama, možda imaju više zajedničkih stvari, ali to nije razlog, koliko god se oni međusobno sprijateljili, da vaše prijateljstvo prestane ili ispašta zbog toga.

6. ONA UVIJEK IMA Nešto hitno
Da li ona uvijek ima neki hitan slučaj za koji joj treba vašu pomoć? Trebate joj da joj čuvate dijete uvijek u „pet do 12“ ili joj  je potrebno prenoćište zbog nekih njenih problema? Hitni slučajevi se stvarno dešavaju, ali ako se to događa konstantno i neprekidno, budite svjesni da vas vaša prijateljica iskorištava.

7. ONA krade od vas
Ona vam „krade“ prijatelje, momke, ideje ili bilo koju vama bitnu stvar. Biti prijatelj sa nekim ne daje vam za pravo i odriješene ruke da se tako služite tuđim stvarima. Definitivno jedan od znakova da vas prijateljica iskorištava je kada proba okrenuti druge protiv vas ili uzima vaše ideje i tvrdi da su njene. Ove ideje ne moraju biti od velikog značaja (kao recimo žurka na neku popularnu temu ), ali sam čin uzimanja vaše ideje dovoljno vam govori o osobi koja vas je „potkrala“.

Da li ste prepoznali neki od ovih znakova kod vaših prijatelja? Nadamo se da niste, ali ako se počnete preispitivati o nečijim namjerama, zaštitite sebe i budite oprezni, a da pritom ne budete optužujuće nastrojeni. Poštujte i čuvajte vaše prijatelje. Dobrog i pravog prijatelja je veoma teško pronaći.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.