Koga varaš kada varaš?

Piše: Anonimna XOXO

Žena me vara.
Muž me vara.
Devojka me vara.
Momak me vara.
Verenik, verenica...
Ako žena vara – Sram je bilo bestidnica jedna.
Ako muškarac vara – Kriva je žena. On nije zadovoljan u braku (ili vezi).

Koga varaš kada varaš?

Ovo su svakodnevne priče i komentari i svakodnevno smo u situaciji da svedočimo ovakvim stvarima ili  ponekad budete i sami akteri ovakvih priča.

Složiću se sa činjenicom da su žene velikim delom odgovorne. I da niko nikome ne može biti veći neprijatelj nego žena - ženi. A mi smo te koje upravljamo svetom i, umesto da budemo složne, borimo se kao hijena sa hijenom oko plena. Ako su već oni slabi i ne mogu da odole drugoj, zašto ponižavate celokupan ženski rod i pristajete na takve prljave avanture? Kojim činjenicama se vodite? Život nije fer? A vi jeste?

Da li ste ikada videli pticu da je srušila gnezdo drugoj ptici da bi sagradila svoje? Nikad. Tako je i u životu. Ne ruši tuđe gnezdo, ako misliš da sagradiš svoje!

Drage moje žene, kako vam nikada ne padne na pamet da muškarac kojeg uzimate od druge žene neće isto tako uzvratiti sa nekom trećom? Zapravo, samoj sebi otimate dušu i savest. Neću da vas plašim karmom, jer smatram da je divna i ne znam zašto se toliko trudite da je ljutite.

Ponese vas strast, ali ne i logika? Povodljiv i slab muškarac će uvek biti takav! Kako sa vama tako će i sa nekom dugom. Većina će reći da ne mora da znači da će biti tako. Ne mora. Ali kolike su zaista šanse da ne mora? Obraz i čast se ne brišu gumicom, niti se mogu oprati. Može samo da izbledi kao fleka na odeći koja se ne skida…

Stupiti u vezu ili brak nije jednostavno. Potrebno je mnogo tolerancije, razumevanja, prihvatanja i prilagođavanja. Logično je da morate probati da biste videli da li vam ta osoba odgovara ili ne, da li ste prvo vi osoba kojoj takav odnos odgovara. Ipak, morate biti iskreni i bez laži i uvijanja reći otvoreno šta vam prija, a šta ne.  Onom ko vam izgovori onu najgluplju rečenicu na svetu: „Ja sam takav pa sam takav, ne menjam se i možeš samo da me prihvatiš ili ne prihvatiš takvog“, mirno klimnite glavom i pitajte ga ovako: „Stvarno, a jesi li glup kao i juče?“. Verujte mi zamisliće se mnogo više nego što je očekivao. To je generalno nešto najgore što sam ikad čula.  Međutim, muškarci uglavnom ne vole da razgovaraju. I tu onda nastane problem. Čak sam i čula od jednog ovu rečenicu: „Kada se priča o problemu, onda to poteže još deset drugih i to me jako zamara.“ U glavi mi je bila samo jedna misao - ako se reši ono što vas muči ili smeta odmah, odakle bi se potezali ostali problemi? Morate naći način da priđete svojim partnerima koji nisu raspoloženi za razgovore. Nemojte ih napadati i histerisati, tako ih samo gurate od sebe i navodite da potraže neku drugu. Za sve postoji lepa reč kao u čuvenoj izreci: „Lepa reč i gvozdena vrata otvara.“

Sada se verovatno pitate šta da radite ako zaista negujete vaš odnos, a on vas i dalje vara? Budite hrabre, raširite krila i napustite to gnezdo. Nije vam mesto pored takvih muškaraca. Njemu koji se odlučio da pored najlepše rajske ptice odleti kod crnog gavrana, samo poželite sreću. A ti, treća osobo, zaista veruješ da će on da ostavi svoju devojku ili ženu i decu? Ne, neće on to nikad uraditi, ne veruj tim pričama. Ostaviće ona njega kao otpadak svog života koji ćeš ti, nesrećnice, da prigrliš dok ga ne stigne kajanje ili ne pronađe drugu tebe. Ako i pokušaš da se opravdaš činjenicom da bi on svakako prevario svoju partnerku i da nije bio sa tobom, zamisli koliko si sebe pogazila opet. Ko zna koja si po redu sa kojom je probao, a ti pristala. Ili ti je možda tuđe slađe? Onda ti je i tuđe poštenje slađe kada već svoje nemaš. Ni drugo opravdanje da si ti slobodna i da možeš da činiš šta želiš neće te iskupiti. Niko još nije uspeo da se nasmeje karmi u lice, veruj mi.

Istraživanja kažu da onaj koji vara nije svestan kakvu bol nanosi onom koji je prevaren. I žao mi je što niko ne može da u takvim trenucima razvije svest o tome kako bi se osećao da umesto što vara bude prevaren. Mada i logično, da imaju svest i savest, ne bi to radili. Ne branim ja ovim muškarce, ne! Oni imaju svoje odgovornosti. Ali, kako muškarac može da prevari svoju ženu, ako neka druga nije pristala da bude učesnik u njegoj nameri? I najviše me zgrožava činjenica da me niko nikad u životu nije više povredio od žene. Lakše sam se oporavljala posle raskida i kada sam bila ostavljena, nego od izdaje prijateljica. Bar sam ih tako smatrala.

Volela bih da mogu da vam kažem da treba da date aplauz takvim ženama koje izvode šaradu od tuđeg života ali mi je ipak ispod časti da to izgovorim.

Znam da ovom zemljom diše mnogo poštenih duša i iskrenih i divnih ljudi. Budi primer drugima. Budi neko kome će se diviti zbog dostojanstva koje poseduje. Jedan moj prijatelj rekao mi je letos zanimljivu rečenicu: „Neću da me na poslednji počinak isprate tako što će baciti zemlju za mnom i samo reći – bio je to dobar čovek.“ Dragi moj prijatelju, smatram da je danas luksuz ispratiti nekog sa tim rečima. Zato, drage žene, ne sramotite naš lepši (ženski) rod. Generacije se smenjuju brže nego što nekad očekujemo, potrudimo se da im u amanet ne ostavljamo iskrivljenu sliku nemorala, već primer pravih i iskrenih ljubavi.

 Anonimna XOXO

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.