Ovaj trik dovodi do najboljih fitnes rezultata!

Moderan život je okupirao sve naše slobodno vrijeme pa je skoro nemoguće posvetiti se dovoljno sebi i pronaći vreme za kvalitetan trening. Ali ukoliko to i uradimo, želimo iz njega izvući apsolutni maksimum, zar ne?

Ovaj trik dovodi do najboljih fitnes rezultata!

Prema studiji objavljenoj na sajtu nahealth.com, pametni raspored tjelesnih aktivnosti ključan je za postizanje najboljih mogućih rezultata, a to znači s vremena na vrijeme napraviti pauzu.

Kada, pitate se?

Sigurno već znate da je intervalni trening, tj. onaj koji uključuje intervale maksimalno intenzivne fizičke aktivnosti uparene s kraćim odmorom, najbolji način da se u relativno kratkom vremenu maksimalno potroše unijete kalorije.

No, nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Applied Physiology pokazalo je da jednako efikasne rezultate možemo postići i s dužim periodima odmora.

Konkretno, dvije vežbe od po 30 minuta efikasnije su u pogledu trošenja masnih naslaga kad ih uparite s 20 minuta odmora između ta dva seta - dakle, ista logika kao i kod klasičnog intervalnog treninga. Odmor iskoristite za kvalitetnu hidrataciju, brzo osvježenje kojim ćete odstraniti višak znoja s lica i dekoltea, ili pak za kratko čavrljanje s prijateljicom.

 

B92.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.