Kakva šminka najbolje pristaje plavušama?

Čak i bez nanošenja velike količine šminke, plavuše su prirodno obdarene impresivnim izgledom. Prirodne plavuše obično imaju porcelanski ten, svijetlu boju očiju i svijetlu kosu. Glavni zadatak šminke je da istakne sve te vrline. Upravo iz tog razloga, damama sa plavom kosom i svijetlim tenom preporučuje se upotreba prirodne kozmetike i korištenje šminke mirnih tonova.

Kakva šminka najbolje pristaje plavušama?

Prije nanošenja šminke, kožu treba očistiti toplom vodom i nanijeti hidratantnu kremu i podlogu. Tečnu podlogu koža odlično apsorbuje, a kada se pomiješa sa hidratantnom kremom ostavlja utisak potpune odsutnosti šminke na licu. Ne zaboravite da nijansa podloge treba biti prozračna i blizu prirodne nijanse vašeg tena.

Kada su oči u pitanju, plavušama najbolje pristaju sjenke u nijansama sive, plave i srebrne boje. Obrve su dovoljno svijetle da se mogu produžiti, ali se ne smiju previše naglašavati,  potamnjivati ili podebljavati jer im to daje neprirodan izgled. Naravno, moraju biti pravilno formirane.

Nanosite tanki sloj sjenke - slobodno možete prekriti i kompletan kapak. Nije potrebno naglašavanje na spoljnjim uglovima, a oči možete istaći uz pomoć svijetlo smeđe olovke. Zbog činjenice da su plavuše su izuzetno nježne, crna olovka i alajner se ne preporučuju kada je dnevna šminka u pitanju. Izbor boje maskare zavisi od boje očiju. Tamnim očima najbolje pristaje smeđa maskara, a plavim ili sivim očima odlično pristaje maskara u plavoj nijansi.

Šminka za plavuše uključuje upotrebu rumenila, ali nijanse treba uvijek da budu  u blijedo ružičastoj ili boji breskve. Rumenilo treba nanositi laganim pokretima, bez jakog naglašavanja jagodica. I ovdje važi pravilo: što manje, to bolje.

Kada su ruževi za usne u pitanju, plavušama odlično pristaju mat varijante prirodnih tonova. Ako želite, ruž možete zamijeniti sa nježnim sjajem, a za isticanje usana možete koristiti svijetlu olovku. Damama sa zlatnom nijansom plave kose odlično pristaju bež i smeđe nijanse ruževa, dok dame sa platinastim nijansama mogu da koriste i intezivnije roze ili crvene boje ruža.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.