Kako se bira prašak za veš za bebe?

Brinuti o djetetu, naročito o bebi, nije nimalo lak posao. Pored toga što ste puni ljubavi, morate biti vrlo odgovorni i vrlo pažljivi. Zna se kad šta i kako dijete treba da jede, šta da obuče, gdje da ide... Zdravlje bebe je vrlo krhko i zato je neophodno voditi računa o svemu – da bude sterilisano, da bude čisto, da bude bebino, da bude prirodno... Pošto mnogo toga organizam upija preko kože, a bebina koža je vrlo nježna i ojsetljiva, naročito moramo voditi računa o tome sa čim beba dolazi u kontakt.

Kako se bira prašak za veš za bebe?

Sve bebine stvari peru se posebno i na poseban način. Čim nešto novo „uđe ukuću“, mora prvo na pranje, iako je tek stiglo iz prodavnice. Sva bebina odjeća koju je moguće prati na visokim temperaturama, treba da se pere na visokim temperaturama. Bebin veš se odvaja u posebnu korpu i pere se odvojeno od odjeće ostalih ukućana. Takođe se i ne suši u prostoriji u kojoj boravi beba i obavezno se pegla. I kao što se koristi posebna kupka, poseban šampon, kremice i sl, tako je neophodno koristiti i poseban prašak za veš za bebe.

Prašak za veš za bebe

Čak i ukoliko vaša beba nema problema sa kožom, kako bi tako i ostalo, trebalo bi da vodite računa o tome koji prašak za veš za bebe koristite. Ukoliko se po koži djeteta pojavi osip, ekcem, alergijska reakcija, obavezno što prije promijenite prašak. Za koji god da se opredijelite, preporučujemo da najprije uzmete samo uzorak. Jedini mjerodavan test je da upotrijebite novi prašak za veš za bebe i provjerite kako će vaše dijete reagovati. Ukoliko nema nikakve reakcije, možete ga koristiti i nabaviti veću količinu.

Kada su vrlo osjetljive, preporučljivo je da i majka i ostali ukućani koji nose dijete u naručju koriste taj prašak za veš za bebe ili da bar na sebi nemaju jaku hemiju. Naime, dovoljno bi bilo koristiti prašak za veš za bebe bez mirisa. Ukoliko ste navikli da vaša čista odjeća lijepo i jako miriše, trebaće vam malo vremena dok se ne naviknete. Ali, zarad zdravlja vašeg mezimca, shvatićete da je dovoljno da je odjeća samo dobro oprana.

Kakav prašak za veš za bebe izabrati?

Najkraće rečeno, prašak za veš za bebe koji je bez mirisa, bez boja, bez izbjeljivača, sa minimalnom količinom konzervansa, hipoalergijski, pravi je prašak za veš za bebe sa vrlo osjetljivom kožom. Međutim, nemojte samo na osnovu sastava koji je ispisan na pakovanju praška za veš za bebe donositi odluku da je on pravi za vaše dijete. Ponekad su isključene samo ključne supstance koje izazivaju reakcije, a ne specifične, pa ponovo morate provjeriti prašak „na koži“ vaše bebe. Ne bi trebalo da prosuđujete o prašku za veš za bebe ni na osnovu cijene, jer je presudna i jedino važna samo reakcija vaše bebe na proizvod.

Odgovarajući prašak za dijete može se naći i među skupljim i među jeftinijim. Cijena nije najbitnija. Bolje bi bilo da povedete računa o tome da bebin veš ne perete prečesto, recimo poslije svakog nošenja. Ako odjeća nije isflekana i prljava, nema potrebe da je perete. To je važno jer na taj način djetetov kontakt sa hemikalijama, koje se nalaze u prašku za veš za bebe, svodite samo na neophodni minimum.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.