Kako odabrati najbolja kolica za blizance?

Rođenje blizanaca je povod za duplu radost i slavlje, ali ne smijete da smetnete sa uma ni to da vam je potrebna specijalna oprema koja će omogućiti da gajenje djece protekne što lakše. Šetnje su poseban izazov, naročito sa dva mališana, ali uz odgovarajuća kolica za djecu svaki izlazak napolje će biti uživanje i prava avantura.

Kako odabrati najbolja kolica za blizance?

Kolica za blizance su posebno konstruisana kolica koja su šira od standardnog modela i napravljena su sa dva sjedišta, jedno pored drugog za laku vožnju beba. Na ovaj način je mnogo lakše da jedan roditelj vodi računa o djeci i da ima jednake mogućnosti za brigu o dvije bebe. I one će uživati dok iz udobnih sjedišta posmatraju svijet oko sebe.

Velika su pomoć i podrška od prvog djetetovog dana i bez njih je gotovo nemoguće funkcionisati.

Koje osobine imaju dobra kolica za blizance?

Izbor kolica za blizance se ne razlikuje u odnosu na odabir standardnih modela dječijih kolica.

Pretragu započnite sa ispitivanjem kvaliteta rama i ako se koristi aluminijum kolica će najvjerovatnije biti laka za nošenje, ali i vožnju. Da bi se lako vozila važno je i da točkići budu lako upravljivi kao i da nisu preteški za upravljanje. Važno je i da imaju odgovarajuće amortizere jer to obezbjeđuje prijatnu vožnju za bebe po svim terenima.

Provjerite kako se kolica sklapaju i koliko ih je komplikovano nositi jer ćete morati da ih povremeno stavite u gepek kola ili ponesete uz stepenice.

Kišobran kolica su lakša i postoje modeli koji se mogu koristiti od prvog bebinog dana, ali su klasična kolica ipak udobnija, pogodnija za različite vremenske prilike pa bi bilo dobro razmisliti o obje vrste i birati ih tako da djeca imaju najbolju podršku.

Važno je da se nasloni nezavisno podešavaju, da postoje podesivi nasloni za noge i dobar sistem zaštite kao što je pojas sa 5 tačaka vezivanja.

Dupla kolica su teža, naročito kada se dvije bebe voze i moraju da imaju dobre kočnice što je jednako važno za stabilnu i sigurnu vožnju. Da li postoji kočnica za zadnje točkove, da li se kod prednjih zaključava rotacija?

Kada kolica za bebe ispune sve ove zahtjeve znači da ste pronašli pouzdan model koji će vam dobro služiti tokom bebinog odrastanja.

Dodaci koji olakšavaju vožnju

Dodaci nisu presudni, ali svakako olakšavaju svaku vožnju u kolicima.

Podesive tende moraju biti dobro konstruisane i sa zaštitom od UV zraka i visoke temperature. Uz to, odlično je kada se dobije zaštita od kiše i putna torba koja se uklapa uz izgled i boju kolica.

Trebalo bi da kolica imaju i dovoljno prostora za odlaganje torbe pa provjerite da li imaju i donju korpu koja olakšava nošenje svih sitnica koje mogu zatrebati djeci.

Na kraju vas čeka i izbor boje kolica što je pravo zadovoljstvo kada imamo u vidu da se platna izrađuju u svim bojama i dezenima.

Posjetite prodavnicu dječije opreme i uporedite karakteristike različitih brendova. Najskuplja kolica ne moraju biti ona koja su odgovarajuća pa uporedite sve osobine da biste odabrali zadovoljavajući model. Uz malo potrage pronaći ćete kolica koja vam odgovaraju.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.