Ovu opremu za bebe ne bi trebalo uzimati polovnu

Postoje određeni komadi opreme za bebe koje slobodno možete pozajmiti ili kupiti polovne, a postoje i oni za koje nije pametno da se nabavljaju preko oglasa ili da se pozajmljuju.

U nastavku ćemo obrazložiti koje elemente bebi opreme bi ipak trebalo da kupite u prodavnici i obrazložićemo koji su razlozi za to.

Ovu opremu za bebe ne bi trebalo uzimati polovnu

Pumpica za izmlazavanje

Polovne pumpice za izmlazavanje mogu se naći svuda. Međutim, obzirom da je u pitanju pumpica koja posredno služi za hranjenje, ona ima potencijal za unakrsnu kontaminaciju. Iako se može sterilisati, ipak postoji određeni rizik izlaganja novorođenčeta bakterijama ili virusima, a sigurni smo da ćete se složiti da nijedna ušteda novca nije vrijedna tog rizika.

Kolica za bebe

Kao i kod auto sjedišta, proizvodnja kolica za bebe je tokom godina mnogo evoluirala, čineći neke modele  znatno sigurnijim i bezbjednijim. Postoje novi standardi koji su stupili na snagu za proizvođače kolica od 10. septembra 2015.godine i s obzirom na to koliko se jedna kolica za bebe koriste u bebinoj prvoj godini života nije loše da razmislite o kupovini novijih modela koji će u potpunosti odgovarati vašim potrebama.

 

Auto sjedište

Iako kvalitetno auto sjedište može puno da košta, ono uvijek predstavlja dobro uložen novac. Sigurnosni standardi za auto sjedišta se često mijenjaju, a materijali - čak i najskuplji modeli - vremenom propadaju. Takođe, dug vijek sjedišta može da znači da ono nije više pogodno da može u potpunosti da zaštiti vaše dete u nesreći. Zato, igrajte na sigurno i obavezno kupujte novo auto sjedište. Ako morate da prihvatite polovno auto sjedište, najprije postavite ova pitanja:

Koliko je auto sjedište koje kupujete staro? Period trajanja sedišta za automobil ćete pronaći u uputstvu za upotrebu i na etiketi sjedišta; većina je napravljena da traje šest godina. Ako ne možete da pronađete uputstvo ili je navedeni period istekao, najbolje je da nastavite dalje.

Drugo pitanje koje bi trebalo da postavite je da li vjerujete prodavcu? Često auto sjedišta mogu ponovo da se koriste nakon manjeg savijanja blatobrana. Međutim, svaki sudar koji uključuje povrede, aktivirane vazdušne jastuke ili vuču vozila je jedno ogromno Ne za auto sjedište koje je učestvovao u istim.

Da li je serija autosjedišta koje razmatrate iz nekog razloga povučena? Da biste ovo provjerili, najbolje je da potražite informaciju na veb sajtu Nacionalne uprave za bezbjednost saobraćaja na autoputevima ili veb sajt proizvođača.

Dušek

Iz sanitarnih razloga, najbolje je da izbjegavate ponovnu upotrebu dušeka za krevece - jer veoma je mala vjerovatnoća da se prethodna beba nije imala nezgodu koja se zadržala na tankoj posteljini i zato dušeci mogu biti kontaminirane bakterijama i plesnima. Stariji dušeci za krevetac ponekada sadrže hemikalije koje je najbolje izbjegavati (kao što su ftalati i BPA). Plus, dušeci postaju mekši upotrebom, a najbolje je uvijek koristiti čvrst dušek koji pomaže u sprečavanju SIDS-a (sindroma iznenadne smrti dojenčadi).

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.