75% važnih odluka za porodicu donose žene

75% važnih odluka za porodicu donose žene

Interesantno novo istraživanje je potvrdilo koliko je važna ženina pozicija u porodici. Istraživači kažu da tri četvrtine od svih za porodicu važnih odluka, donose žene.

Žene redovno odlučuju šta će da se jede kod kuće, da li će i kada par imati djecu, kada se ide na odmor i kako se troše pare. S druge strane, muž najčešće donosi odluke o tome kakav će porodica imati auto i šta će se gledati na televiziji.

Prema podacima istraživanja, žene svakodnevno donose veće odluke od muškaraca. Predstavnice nježnijeg pola bave se time kako će partner koristiti slobodno vrijeme i kad će ići na spavanje, a odlučuju i kolika će temperatura biti u domu.

Da bi došli do ovih podataka, istraživači su anaketirali 3000 parova.

„Izgleda da muškarci više nisu glava porodice i toga su i sami svjesni” – izjavio je Lari Fajt, predstavnik kompanije koja je finansirala istraživanje i dodao da su i oni sami iynenadjeni iskrenošću muškaraca koji su priznali da upravo njihova partnerka donosi veći dio odluka.

Šest od deset muškaraca je priznalo da njihova partnerka ima kompletnu kontrolu o tome kada će i koliko često par imati seks.

Žene ne samo da su zadužene za sve poslove u domaćinstvu, nego one donose i odluke za skoro sve što je povezano sa njihovom djecom, od toga kako će se zvati, pa do toga kakvu će odjeću nositi.
Istraživanje je otkrilo i to da žene koriste različite trikove da ubijede svoje pratnere da bude po njihovom. Najčešće korišćene tehnike su flertovanje i oblačenje seksi odjeće.
Muškarci, s druge strane, kada svoju partnerku žele da ubijede i natjeraju da bude po njihovom, najčešće kupuju čokolade ili druge slatkiše.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.