Osvježite izgled svoje duge kose uz Ombre efekat

Ombre trend je aktuelan već neko vrijeme i, kao i većina trendova, pokrenut je u Holivudu. Termin “Ombre” potiče iz fancuskog jezika i znači sijenka.

Osvježite izgled svoje duge kose uz Ombre efekat

Ombre efekat na prvi pogled izgleda kao izrastak, a najčešća su dva načina postizanja ovog efekta: bojanje krajeva u svjetliju ili tamniju nijansu u odnosu na prirodnu. Prva verzija, sa svjetlijim krajevima, je mnogo češća zbog same činjenice da ombre može djelovati prirodno samo ukoliko se postigne efekat kontrolisanog izrastka ili kontrasta sa prirodnom bojom kose.

Prelaz može, ali ne mora biti dramatičan, sve zavisi od toga koliko ste spremni da eksperimentišete i koliko povjerenja imate u svog omiljenog frizera. Na prvi pogled možda djeluje jednostavno, ali nije tako. Ovakva boja kose zahtjeva preciznu, ali i veoma slobodnu ruku koja će boju nanijeti tako da prelaz djeluje prirodno. Oštra linija između dvije boje ne samo da djeluje vještački već i veoma neugledno i aljkavo, tako da kao rezultat možete dobiti oštećenu kosu sa suvim i ispucalim krajevima.

Ombre efekat moguće je postići na dva načina: bojenjem čitave kose u tri koraka i nanošenjem kontrastne nijanse u donjem dijelu kose. Prvi način podrazumijeva bojanje korijena u nijansu najbližu prirodnoj, a zatim nadovezivanje svijetlije nijanse, dok se krajevi farbaju u najsvjetliju, vrlo često plavu (blond) boju.

Drugi način podrazumijeva tretiranje kose samo jednom farbom, najbolje onom koja je za nijasnu svjetlija od vaše prirodne boje.

Ombre je svjetski trend koji pruža mnogo mogućnosti. Osim što kosa djeluje lijepo kada je puštena, ona izgleda fantastično i kada je podignete u rep ili pokupite u neobaveznu punđu.

Izdvojili smo za vas nekoliko lijepih primjera Ombre efekta. Nadamo se da će vas neki od njih inspirisati, ukoliko razmišljate o promjeni boje svoje duge kose.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.