Popularna Ombre tehnika dobila novu verziju!

Ombre je i dalje u trendu pa ukoliko tek sada namjeravate da osvježite svoje izdanje, možda je ovo idealna tehnika za vas!

Popularna Ombre tehnika dobila novu verziju!

Između ombre i balayage (balejaž) tehnika, našao se još jedan zanimljiv način bojenja kose. Radi se o dosad najsofisticiranijoj ombre verziji bojanja kose, tzv. écaille tehnici, koja kosi daje toplu nijansu bez agresivnog vidljivog prelaza između boja.

Jacob Schmidt, njujorški kolorista za brand John Freida, prokomentarisao je écaille kao trenutno vrlo popularnu tehniku bojanja, ali da to i nije neka novost među frizerima, s obzirom da su ovakve stilove još pre nekoliko godina nosile glumice Jessica Alba i Rachel Bilson.

“Većina klijenata koji u salonu inicijalno zatraže ombre kosu, na kraju se ipak odluče za écaille koji kosi daje zlatne i karamel tonove. Za razliku od velikog kontrasta koji dobijate s ombre načinom bojanja, ovaj stil je mnogo delikatniji i fokusiran na različite tonove u kosi. Da, krajevi su i ovde svjetliji, ali zapravo imate svjetliju boju čitavom dužinom kose što joj daje mekši izgled,” rekao je Schmidt.

Kako biste dobili ovakav izgled kose, vaš frizer će na kosi morati da koristi balayage tehniku sa izbjeljivačem kako bi se kroz kosu provlačili različiti tonovi i kako bi se stvorio utisak multidimenzionalnosti boje. Veliki plus ove tehnike je što se s relativnom lakoćom može napraviti na svakoj boji kose, a rezultat je vrlo elegantan jer se boja prilagođava vašem tonu.

izvor: fashion.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.