Fitness u kancelariji

Fitness u kancelariji

Ukoliko vaš posao zahtijeva dugo sjedenje za radnim stolom u kancelariji ili rad na kompjuteru, svaki dan budite fizički aktivni, a u radno vrijeme nastojte raditi vježbe koje će spriječiti komplikacije usljed takvog načina života. 

Bilo bi dobro i da na posao idete pješke ili biciklom; penjete se stepenicama umjesto liftom; izbjegavate dugo sjedenje (povremeno ustanite i prošetajte po hodniku ili kancelariji); radite stojeći sve što možete – na primjer, ustanite kad razgovarate telefonom; praktikujte vježbe koje možete uraditi za stolom (na primjer, spuštanje u čučanj sa stolicom kao osloncem)...

Kako vježbati u kancelariji?

Napetost u ramenima. Napetosti u ramenima riješite se jednostavnom vježbom: glavu okrenite u lijevu stranu, a torzo u desnu. Ostanite nekoliko sekundi u tom položaju, a zatim to ponovite, ali tako da glavu okrenete udesno, a tijelo ulijevo. Vježbu radite 15 puta dnevno, naizmjenično mijenjajući strane.

Bol u vratu. Sjedite pravilno i ispravite leđa, a ruke stavite iza vrata i prepletite prste. Zatim rukama gurajte glavu naprijed sve dok bradom ne dodirnete grudni koš. Zatim rotirajte glavu lijevo, pa desno, a onda naginjite prvo na jednu, pa na drugu stranu.

Vježbe za noge. Sjedite pravilno i lagano uvucite stomak, a zatim jednu nogu podignite pod uglom od 90 stepeni. Držite je u ovom položaju nekoliko sekundi, a onda spustite na pod. Ovako podstičete krvotok i sprečavate oticanje nogu, a takođe oblikujete bokove i butine.

Ove jednostavne vježbe možete ponavljati koliko želite ili koliko vam to posao dozvoljava. Pri tome, važno je da povedete računa da dišete na nos a izdišete na usta.

Ljepota.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.