Kako žene robuju hormonima

Ovulacija može da utiče na promjene političkih stavova, a seksualni hormoni na izbor zanimanja, dok sklonost ka odredjenom tipu muškarca zavisi od  pilula za kontracepciju. 

Kako žene robuju hormonima

Hormoni mnogo utiču na seksualni život žena, potvrdilo je jedno američko istraživanje.

Nivo estrogena i progesterona mijenjaju snagu ženskog libida, pa tako estrogen povećava seksualnu želju, dok je progesteron umanjuje, piše Hafington post.


Žene koje koriste tablete za kontracepciju više vole nježnije muškarce  

Izbor partnera zavisi od toga da li žena uzima  pilule za kontracepciju ili ne, pokazuje istraživanje.

Naučnici su pratili ponašanje žena koje koriste pilule i onih koje ne koriste.

One žene koje nisu pile pilule za kontracepciju više su privlačili muževniji partneri, sa naglašenom vilicom i adamovom jabučicom, dok su se pripadnicama nježnijeg pola koje su koristile pilule više dopadali muškarci sa nježnijim crtama lica.

Pilule utiču na hormonalnu ravnotežu kod žena, zato što ih nesvjesno privlače nježniji muškarci za koje smatraju da bi bili divni, nježni očevi.

Hormoni utiču i na političke stavove

Osim na privlačnost, hormoni utiču i na političke stavove, potvrdilo je američko istraživanje.

Tako žene u toku ovulacije češće glasaju za liberalne predstavnike partija nego za one konzervativne, zato što su im seksualno privlačniji.

Izbor zanimanja zavisi od seksualnih hormona

Hormoni odredjuju i izbor zanimanja, potvrdili su američki naučnici sa Univerziteta Pen Stejt.

Proučavali su sestre od kojih je jedna imala kongenitalnu adrenalnu hiperplaziju (KAH). To je genetski poremećaj kojeg prouzrokuje pretjerana izloženost muškom polnom  hormonu androgenu, još u materici.

Žene sa KAH-om pokazale su više interesovanja za materijalno, dok je njihove sestre više interesovalo druženje sa ljudima, pa su bile sklone zanimanju koje će zadovoljiti te njihove potrebe, kao što je na primjer posao učiteljice.

Višak muških hormona se povezuje i sa izborom “muških” zanimanja, u koja naučnici izmedju ostalih svrstavaju i medicinu i politiku.

U toku ovulacije žene privlače mačo muškarci

Za vrijeme ovulacije Gospodin Pogrešan može da se čini kao Gospodin Pravi, pokazala su istraživanja.

Na osnovu profila na internet stranici za upoznavanje, žene su trebale pronaći muškarce za koje smatraju da su dobri očevi.

One koje su ovulirale, izabrale su seksi i manje pouzdane, takozvane "loše" tipove, dok su one koje nisu ovulirale izabrale pouzdane i stabilne muškarce.  

Evolucijski teoretičari tvrde da “loši” momci imaju visok nivo testosterona, što žene privlači tokom ovulacije, obzirom da nam je jedan od glavnih ciljeva po  prirodi, stvaranje potomstva.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.