Predstavljamo vam šesti portret jedne od dama iz Holivuda

Predstavljamo vam šesti portret jedne od dama iz Holivuda

Penelope Kruz

Penelope Kruz Sančez (Penélope Cruz Sánchez) je rođena 28. aprila 1974. godine u gradiću Alkobendasu u Španiji. Odrasla je u porodici koja pripada radničkoj klasi i, kako kaže, imala je srećno i jednostavno djetinjstvo. Voljela je da boravi u stanu svoje bake i bila je prilično hirovita, ali nikada ambiciozna. Nije joj bio san da postane glumica. Maštala je da se bavi baletom, koji je učila sedam godina. Za glumu je počela da se interesuje kada je imala petnaest godina, vidjevši jedan film Pedra Almodovara.

Filmsku karijeru je započela sa svega osamnaest godina, ulogom u filmu „Šunka, šunka“ gdje joj je partner bio Havijer Bardem. Odmah nakon premijere filma, Penelope Kruz je u magazinu Pipl („People“) proglašena za seks simbol, ali su stizale pohvale i za njenu glumu. Nominovana je za nagradu „Goja“ za najbolju glavnu žensku ulogu.

Uslijedile su uloge u filmovima „Zlatna vremena“, „Buntovnice“, „Živo meso“ (gdje je drugi put sarađivala sa Almodovarom i Bardemom), „Otvori oči“ reditelja Alehandra Amenabara.

Penelope se probija na američko tržište filmom „Bijeli prah“, gdje joj je partner Džoni Dep, blokbasterom koji je zaradio više od 83 miliona dolara širom svijeta. Njen drugi veliki film bio je „Nebo boje vanile“, rimejk Amenabarovog „Otvori oči“. U ovom psihološkom trileru, pored Penelope, pojavljuju se Tom Kruz i Kameron Dijaz, a zarada filma danas iznosi 203 miliona dolara.

Svjetsku slavu stekla je dramom Vrati sesnimljenoj 2006. godine, u režiji Pedra Almodovara. Penelope Kruz je za ovaj film dobila nagradu „Goja“ za najbolju glavnu glumicu, Evropsku filmsku nagradu za najbolju glumicu i nagradu za najbolju glumicu na Kanskom filmskom festivalu, a bila je nominovana za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu (drama), nagradu Udruženja glumaca za najbolju glavnu glumicu, BAFTA nagradu za najbolju glumicu i Oskar za najbolju glavnu glumicu. Ova uloga se smatra najboljom ulogom u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Dobitnica je Oskara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu Ljubav u Barseloni. Time je postala prva Španjolka, koja je dobila ovu nagradu.
U julu 2010. vjenčala se sa Havijerom Bardemom, a u januaru sljedeće godine dobili su sina.

Dizajnira nakit i torbe za jednu japansku modnu kuću, a bila je zaštitno lice komapnija „Loreal“ i „Mango“.

Nekoliko godina je na različitim sajtovima birana za najljepšu ženu svijeta (2008. godina na sajtu „askmen.com“).

Godinama se bavi humanitarnim radom. Volontirala je u Indiji, gdje je osnovala fondaciju za podršku nezbrinutim djevojkama.

Izvor informacija: Vikipedija

 

U organizaciji marketing agencije Incognito, a u saradnji sa umjetnikom Vladanom Boškovićem, PUB-om Montevideo i uz podršku portala Žena Sam Ja, pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom „Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću".

Tokom akcije, koja će trajati godinu dana, biće otvorene tri izložbe slika na kojima će, pored zvijezda Holivuda, biti predstavljeni portreti žena iz javnog života Crne Gore iz oblasti medija, politike, muzike, filma, sporta...

Akcija je zvanično započela 11. januara, otvaranjem izložbe „Zvijezde Holivuda u Montevideu". Više informacija o sedam holivudskih zvijezda koje će do 18. januara «boraviti» u Montevideu moći ćete da pročitate na stranicama portala, gdje ćemo svakog ponedjeljka objavljivati priču o jednoj od njih.

Fotografije svih portreta koji su na prodaji biće dostupne u rubrici Životni stil tokom cijelog trajanja akcije. Ukoliko želite kupiti neki od portreta, sve informacije možete dobiti pozivom na broj telefona (020) 665 218 ili na e-mail office@incognito.co.me,  a početna cijena portreta je 200 eura.

Kompletan prihod od prodaje 33 portreta, koji će biti predstavljeni i na završnoj izložbi početkom sljedeće godine, ići će na račun Sigurne ženske kuće i biće iskorišten za plaćanje režija  i opremanje prostora u kome je smješteno sklonište za žrtve porodičnog nasilja.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, kupite jedan od portreta i na taj način nam pomognete da prikupimo dovoljno sredstava za jednu sigurnu godinu Sigurne ženske kuće.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.