9 stvari koje nikad ne bi trebalo da postavljate na Facebook

Ako ste i vi jedna od milion žena koje obožavaju da apdejtuju svoj Facebook profil, ima par stvari koje ne treba da postujete. Naravno, drustvene mreže uglavnom služe za zabavu, ali ako ne razmislite prije nego što postavite svoj post, vaše aktivnosti na Facebook-u mogu imati i ozbiljne posljedice u životu van mreže. Dajemo vam 9 savjeta pomoću kojih ćete ostati sigurni na Facebook-u.

9 stvari koje nikad ne bi trebalo da postavljate na Facebook

1. Pjesme, statusi i kolaži koji aludiraju na nedavni prekid veze

Jedna od stvari koje nikad ne trebate postovati na FB su pasivno agresivni status protiv vašeg bivšeg. Ne samo da ćete izgledati bijesni i očajni, nego ćete izazvati masovno sažaljenje, a to morate priznati, niko ne voli.

2. Negativne postove o drugim ljudima

Dame naše, znamo da i u vašem životu postoji šačica ljudi koji vas nerviraju do ludila, ali čak i ako je vaš profil na Facebook-u super zaštićen, korisnici koji su vaši “prijatelji” vrlo lako mogu uzeti screenshot vašeg posta i sačuvati ga ili podijeliliti sa ostalima, jer screenshot je vječan.

3. Vaši planovi za odmor

Ako se spremate za vaš odmor snova, znamo da biste vrlo rado to uzbudjenje i odbrojavanje do polaska podijelili sa drugima preko svojih statusa, a opet, čak i ako je vaš profil totalno privatan, ovakve stvari mogu da se šire kao požar. Dakle, “hvalisanje” ostavite dok se ne vratite sa odmora sa mnoštvom prelijepih slika koje možete da podijelite sa drugima.

4.  Neprestano linkovanje vašeg bloga ili fan stranice

Dobro, dobro, vi ste glava prekrasne fan stranice i to je sjajno, ali ne morate baš da linkujete i vaš omiljeni par patika na zidove svojih prijatelja na Facebook-u, jer to užasno zna da nervira i automatski vodi do brisanja iz liste prijatelja.

5. Lične informacije o vašoj djeci ili mladjim rodjacima

Vaša djeca su vaše blago, tako da ima nekoliko stvari koje nikada ne biste trebali postovati o njima na Facebook-u. Izbjegavajte tagovanje njihovog punog imena i prezimena za slikama ili postavljanje informacija o njihovoj školi ili vanškolskim aktivnostima. Grabljivci djece mogu lako iskoristiti ove informacije da namame djecu u svoju mrežu. Strašno, ali istinito.

6. Poslovne ponude

Ako ste upravo dobili sjajnu poslovnu ponudu, slobodno navalite na sms poruke i javite svim vašim prijateljima, ali nikad to nemojte da postujete na Facebook. Zapamtite, ne želite da izazivate svog starog šefa koji je bio tako raspoložen da vam napiše sjajnu preporuku.

7. Javni poziv na zabavu

Osim ako ne tražite korisnike koji će vam se pred vratima kuće pojaviti sa paketom piva, nikad na Facebook ne postavljajte tačnu lokaciju žurke. Umjesto toga, pošaljite sms ili pozovite svoje prijatelje telefonom i vaši ukućani će vam biti zahvalni.

8. Vaš broj telefona

Šanse da se vaš broj telefona zloupotrijebi ukoliko ga objavite na Facebook-u su velike. Ako želite da neki vaši FB prijatelji imaju vaš broj telefona, jednostavno im ga pošaljite u inbox.

9. Kompromitujuće fotografije

Kako dovoljno naglasiti ovu tačku?! Nikad, ali nikad na Facebook ne postavljajte vaše pijane, polu gole fotografije. Ako ih ne možete pokazati svojoj majci, ne kačite ih ni po internetu.

Da ne biste imali loših iskustava sa Facebook-om, izbjegavajte postovati stvari koje mogu da se iskoriste protiv vas.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.