Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću

Predstavljamo HALI BERI

U organizaciji marketing agencije Incognito, a u saradnji sa umjetnikom Vladanom Boškovićem, PUB-om Montevideo i uz podršku portala Žena Sam Ja, pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom „Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću".

Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću

Tokom akcije, koja će trajati godinu dana, biće otvorene tri izložbe slika na kojima će, pored zvijezda Holivuda, biti predstavljeni portreti žena iz javnog života Crne Gore iz oblasti medija, politike, muzike, filma, sporta...

Akcija je zvanično započela 11. januara, otvaranjem izložbe „Zvijezde Holivuda u Montevideu". Više informacija o sedam holivudskih zvijezda koje će do 18. januara «boraviti» u Montevideu moći ćete da pročitate na stranicama portala, gdje ćemo svakog ponedjeljka objavljivati priču o jednoj od njih.

Fotografije svih portreta koji su na prodaji biće dostupne u rubrici Životni stil tokom cijelog trajanja akcije. Ukoliko želite kupiti neki od portreta, sve informacije možete dobiti pozivom na broj telefona (020) 665 218 ili na e-mail office@incognito.co.me,  a početna cijena portreta je 200 eura.

Kompletan prihod od prodaje 33 portreta, koji će biti predstavljeni i na završnoj izložbi početkom sljedeće godine, ići će na račun Sigurne ženske kuće i biće iskorišten za plaćanje režija  i opremanje prostora u kome je smješteno sklonište za žrtve porodičnog nasilja.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, kupite jedan od portreta i na taj način nam pomognete da prikupimo dovoljno sredstava za jednu sigurnu godinu Sigurne ženske kuće.

 

Predstavljamo vam prvi portret jedne od dama iz Holivuda.

HALI BERI
Hali Beri (Halle Maria Berry ) rođena je u Klivlendu, Ohajo (SAD), 14. avgusta 1966. godine. Majka joj je Engleskinja a otac Afroamerikanac.
Hali je u školi bila veoma popularna, jer je bila čirlidersica, počasni školski član, urednik školskih novina, predsjednik razreda i kraljica na maturi. Prije nego se počela baviti glumom, učestvovala je na raznim takmičenjima za ljepotu i bila jako uspješna.
Krajem osamdesetih godina odlazi u Čikago da se bavi glumom i modom.
Prvi filmovi u kojima je glumila su: Jungle Fever (1991), Strictly Business (1991), The Last Boy Scout (1991) i Boomerang (1992). Nakon toga, igrala je u sve poznatijim filmovima kao što su:  Executive Decision, X-Men, X2: X-Men United, X-Men: The Last Stand.
Za ulogu u filmu Monster's Ball, dobija Oskara kao najbolja glavna glumica.
Za ovu damu mnogi kažu da je najgracioznija Afroamerikanka Holivuda. Osim svoje ljepote i glumačkog talenta ona takođe aktivno učestvuje i u mnogim humanitarnim akcijama. Izdvajamo nekoliko: 

Hali je postala prva poznata ličnost -ambasadorka kampanje „Svjesnost o dijabetesu”  (Diabetes Aware campaign). Ova kampanja je imala za cilj da nauči oboljele od dijabetesa kako da se nose sa bolešću na najbolji način, a istovremeno i da informiše njihove porodice o problemima sa kojima se oboljeli od ove bolesti suočavaju svakog dana.
Poslala je svoju fotografiju sa potpisom organizaciji T.Y.M.E Ministers za aukciju koju su organizovali. Ova organizacija pomaže mladima koji su zlostavljani ili odbačeni od roditelja, da se uklope u društvo.
Ova dama je i dobitnica nagrade «Majke koje mijenjaju stvari» koju organizuje najveća nacionalna neprofitna organizacija u SAD-u koja se zalaže za zaštitu dječijih prava i jačanje porodice.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.